Novice

Novi Berlingo je osvojil 4 zvezdice na testih Euro NCAP

Visoka stopnja pasivne varnosti


Omenjene rezultate na testih Euro NCAP v prvi vrsti omogoča zgradba novega Berlinga, ki je ojačana predvsem v predelu srednjega in sprednjega stebrička. Te spremembe zagotavljajo trdnost, ki je potrebna za zaščito potnikov in prispevajo k optimizaciji absorpcije energije, ki nastane pri trčenju.


Novi Berlingo je opremljen tudi z izpopolnjenim sistemom za zagotavljanje zaščite potnikov v vseh okoliščinah. Tako je lahko opremljen celo s 6 varnostnimi blazinami. Voznikova in sovoznikova varnostna blazina spredaj sta vgrajeni serijsko. Lahko ima tudi 2 bočni varnostni blazini za zaščito prsnega koša in 2 varnostni zavesi.


Novi Berlingo je spredaj opremljen z dvema po višini nastavljivima varnostnima pasovoma s pirotehničnim zategovalnikom in omejevalnikom zatezne sile, ki v primeru trka zmanjšata pritisk na prsni koš. Če se voznik pozabi pripeti z varnostnim pasom, ga na to opozori opozorilnik. Zadnji sedeži so opremljeni s tremi tritočkovnimi varnostnimi pasovi z navijalnimi bobni.


Nenazadnje: avtomobil je namenjen otrokom, saj so s tremi tritočkovnimi pritrdišči Isofix opremljeni zadnja stranska sedeža in sovoznikov sedež.



Inovativna aktivna varnost


Prav tako je izjemno pomembna tudi aktivna varnost novega Berlinga, saj je le tako možno preprečiti morebitno nesrečo. Začne se pri izvrstni legi vozila na cesti. Novi Berlingo se ponaša:

  • s prvovrstno lego vozila na cesti. Novi Berlingo se ponaša z izvrstno stabilnostjo, ki jo zagotavljajo širši kolotek in preme, podedovane od avtomobila C4 Picasso, ki pričajo o Citroënovem znanju in izkušnjah na področju obnašanja vozila na cesti, a tudi večja medosna razdalja in 15-palčna (205/65 R15) ali za doplačilo 16-palčna kolesa (215/55 R16). Poleg tega je novi Berlingo (tako kot vsi Citroënovi modeli) serijsko naprodaj s pnevmatikami Michelin, kar jamči za njegovo kakovost. Ostanimo pri pnevmatikah: to kompaktno vozilo za prosti čas v svoj razred uvaja sistem za zaznavanje premalo napolnjenih pnevmatik. Nenazadnje: za zagotavljanje brezhibne vodljivosti vozila je novi Berlingo lahko opremljen s sistemom za nadzor stabilnosti (ESP) skupaj s sistemom za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR).

 

  • z zglednim zavornim sistemom. Novi Berlingo je serijsko opremljen s sistemom ABS, elektronskim razdelilnikom zavorne sile, sistemom za pomoč pri zaviranju v sili in samodejnim vklopom varnostnih utripalk v primeru sunkovitega zaviranja.



Poleg sistemov za izboljšanje obnašanja vozila na cesti je na voljo tudi številna sodobna in učinkovita oprema za vožnjo, ki lajša obvladovanje vozila: omejevalnik-regulator hitrosti, pomoč pri speljevanju navkreber (če je vozilo opremljeno s sistemom za nadzor stabilnosti) in še samodejni vklop luči in pomoč pri parkiranju zadaj.


Varnosti otrok je namenjena posebna pozornost, kar dokazuje ogledalo za nadzor otrok in varnostno zaklepanje z električnim upravljanjem s stikali na armaturni plošči.


Novi Berlingo združuje uporabno in družinsko ?


Galerija: