Novice

Nissan GT 2012

Nissan Motor je z začetkom letošnjega davčnega leta sprejel poseben načrt delovanja v naslednjih petih letih, ki so ga poimenovali Nissan GT 2012. Črka G v oznaki pomeni rast (growth), črka T pa zaupanje (trust).

 

Poslovni načrt dokazuje odgovornost do delničarjev v daljšem časovnem obdobju. V načrtu se je Nissan zavezal, da bo posebej učinkovito deloval v treh smereh.

 

Še bolj kot doslej bo izboljševal kakovost avtomobilov, saj želi postati vodilni na področju kakovosti. To bo družba dosegla z odločnim izboljšanjem storitev, s krepitvijo vrednosti blagovne znamke ter z izboljšanjem delovanja vodstvenih in vodilnih ljudi.

 

V naslednjih petih letih si bo Nissan prizadeval prevzeti vodilno vlogo med ponudniki vozil z ničelno stopnjo onesnaževanja. Leta 2010 bo tako na Japonskem in v ZDA na trg poslal množično prodajan avtomobil na električni pogon. V globalnem merilu ga bo kupcem namenil leta 2012.

 

V povprečju bo v naslednjih petih letih povečal zaslužek za pet odstotkov na leto. To bo dosegel s 60 povsem novimi avtomobili in z več kot 15 novimi tehnologijami na leto, ki jih bo uvajal v prodajo od leta 2009 dalje.

 

Tri osnovne zaveze načrta Nissan GT 2012 bodo postopoma nadgrajevali z razširitvijo poslovanja in rasti družbe z blagovno znamko Infiniti, s pospešeno prodajo lahkih gospodarskih vozil in z vse bolj globalno prodajo. Velika rast prodaje je načrtovana v Indiji, na Bližnjem Vzhodu, v Braziliji, v Rusiji in na Kitajskem. Ob vsem tem pa naj bi Nissan Motor postal tudi cenovno najbolj prepričljiv in ob tem uspešno obvladoval stroške.

 


Galerija: