Tehnika - novosti

Sodelovanje med podjetjema Microsoft In Renault

Sodelovanje med podjetjema Microsoft In Renault

 

?         Renault je z Microsoftom sklenil posebno partnerstvo za pripravo spletne strani Laguna Coupé, povezava pa poteka preko agencije Tequilarapido.

?         To sodelovanje je povezano z uporabo drugega rodu tehnologije ?Silverlight? s posebno funkcijo ?Deep Zoom?.

           

Microsoft in Renault sodelujeta pri razvoju spletne strani

 

Mini spletna stran Laguna Coupé (www.laguna-coupe.com), ki je pričela delovati 24. maja letos, je prva spletna stran za razkritje novega modela avtomobilske znamke za katero je uporabljena tehnologija ?Silverlight? drugega rodu s funkcijo ?Deep Zoom?: revolucionarno tehnologijo za izjemen prikaz podrobnosti.

 

?Renault Laguna Coupé je izjemen avtomobil brezčasne oblike, ki ima še posebej za vse poznavalce avtomobilov izjemno privlačnost. Ker poznavalci cenijo izjemno avtomobilsko oblikovanje, se je Renault odločil za uporabo spletne tehnologije, ki bo obiskovalcem strani omogočila zares podrobno občudovanje avtomobila,? pojasnjuje Stephen Norman, direktor za svetovno trženje Skupine Renault.

 

Razvoj mini strani z agencijo Tequilarapido

 

Ambiciozen komunikacijski načrt za predstavitev modela Renault Laguna Coupé obsega tudi spletni sistem, ki so ga zasnovali v agenciji Tequilarapido in ga bodo do začetka prodaje v oktobru letos dopolnjevali še s številnimi drugimi funkcijami.

 

?Ustvarjalno okolje za mini spletno stran Renault Laguna Coupé je nastalo s sodelovanjem umetnikov, oblikovalcev interaktivnih aplikacij in izkušenih blogerjev. Cilj je bil doseganje jasnega poudarka na poglobljeni izkušnji, pristnem užitku v vožnji in inovacijah. Delo na razkritju tako izjemnega avtomobila nam je bilo res v užitek in nam je dalo izjemen navdih,? je dejal Toufik Lerari, glavni direktor interaktivne agencije Tequilarapido.

 

Multimedijska spletna tehnologija najnovejšega rodu

 

?V okviru tega novega partnerstva z Renaultom smo skupaj raziskovali, kako lahko nove spletne tehnologije temeljito spremenijo navidezno interakcijo kupca z Laguno Coupé,? pravi Marc Jalabert, direktor divizije Platform & Ecosystem v podjetju Microsoft Francija.

 

Microsoft Silverlight 2.0, ki je na voljo za brezplačno namestitev, je zadnji rod multimedijske spletne tehnologije in je uporabljen za spletno stran www.laguna-coupe.com. Ta omogoča izjemno uporabniško izkušnjo vključno z video posnetki zelo visoke kakovosti. Silverlight-ova funkcija Deep Zoom obiskovalcu spletne strani ponuja poglobljeno izkušnjo brez primere vključno s fotografijami velike ločljivosti Lagune Coupé, ki jih je možno povečevati za ogled podrobnosti ne da bi pri tem trpela hitrost prikaza.


Galerija: