Novice

Na Petrolovem servisu v Kopru avtoplin in sončna elektrarna

 

Družba Petrol d.d. ob širitvi ponudbe na Slovenskem primorju udejanja tudi svoje okoljske zaveze. Na novem bencinskem servisu v Kopru je namreč nameščena sončna elektrarna, ki proizvaja električno energijo iz solarnih modulov za delovanje bencinskega servisa. Morebitne presežke proizvedene električne energije pa Petrol pošilja v obstoječe elektro omrežje.

 

Družba Petrol svojo ponudbo bencinskih servisov uspešno širi tudi na Slovenskem primorju in s tem še dodatno utrjuje položaj tržnega vodje v državi. Petrolova zadnja pridobitev je nov bencinski servis v Kopru, ki je hkrati že 310. objekt te vrste v njegovi maloprodajni mreži v Sloveniji. Na njem je ob klasičnih gorivih moč kupiti tudi avtoplin (UNP-utekočinjen naftni plin), to vedno bolj zanimivo alternativno, ekološko in cenejše gorivo. Obenem je tudi prvi Petrolov bencinski servis na Obali, kjer je mogoče dobiti tovrstno pogonsko gorivo. Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

 

Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in hkrati spodbuja višjo kakovost življenja. Tudi tokrat se je, kot družbeno odgovorno podjetje odločilo, da skladno z načeli njegovega delovanja pomaga lokalni osnovni šoli. Simbolni ček pomoči šoli je iz rok predsednika uprave Petrola Marka Kryžanowskega in podpredsednika uprave Igorja Irgoliča prejel predstavnik Osnovne šole Koper.

 

Bencinski servis Koper voznikom ponuja vse, kar potrebujejo na poti, obenem pa v prodajalni HIP HOP ponuja možnost praktičnih in hitrih nakupov trgovskega blaga in dnevno svežega pekovskega peciva. Namenjen je oskrbi vozil, ki prihajajo iz Istre skozi mejni prehod Dragonja, z letališča Portorož, iz Šmarij in ostalih okoliških krajev, mesta Koper ter za potrebe voznikov nastajajočega trgovskega območja v tem delu mesta. Opremljen je s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo.

 

Nov servis ima pomembno ekološko novost in posebnost, na njem je namreč zgrajena sončna elektrarna. Namen elektrarne je proizvajati električno energijo iz solarnih modulov in jo neposredno uporabiti za celotno delovanje bencinskega servisa. Morebitni višek energije bo Petrol prodajal v obstoječe elektro-napetostno omrežje. Bencinski servis je tako prepoznaven po solarnih modulih, ki so v večini nameščeni na nadstrešnici, nekaj pa jih je tudi na objektu prodajalne. Nad vhodom prodajalne je nameščen prikazovalnik, ki sporoča količino pridobljene energije.

 

Marko Kryžanowski, predsednik uprave Petrola, je ob današnji slovesnosti poudaril: ?Družba Petrol ima jasno zastavljeno vizijo in strategijo razvoja. Biti najboljši ne pomeni zgolj delovati razvojno in strokovno, temveč tudi odgovorno. Da se Petrol zaveda skrbi za varovanje okolja dokazuje tudi današnja pridobitev,? in dodal: ?Dejstvo, da danes slavnostno odpiramo že 310. bencinski servis v Sloveniji, lahko pripišemo inovativnosti, znanju in usposobljenosti ljudi, ki so povezani s Petrolom. Vsak naš korak je skladen z okoljskimi zahtevami, željami in potrebami potrošnikov.?

 

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.

 


Galerija: