Novice

Športna Ibiza s kupejevskim značajem

? Nova, športna kupejevska karoserija
? 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG, novost v tem segmentu
? Nova motorja 1.4 s 59 kW (80 KM) in 1.9 TDI s 66 kW (90 KM)


Nova SEAT Ibiza SportCoupe nedvomno predstavlja novo dimenzijo športnosti tega španskega modela; avantgardno zunanjo obliko kombinira z izjemno dinamičnimi voznimi lastnostmi, ki jih zagotavlja bogata paleta motorjev, ki sedaj vključuje tudi 1,4-litrski bencinski motor s 59 kW (80 KM) in 1,9-litrski motor TDI s 66 kW (90 KM). Novi športni kupe v ta segment uvaja tudi 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG, ki bo celotni modelski seriji zagotavljal še boljšo odzivnost in vrhunsko vozno udobje.

Ibiza SportCoupe športno bit znamke SEAT poudarja s svojo kompaktno kupejevsko karoserijo (dolžina 4.034 mm in višina samo 1.428 mm), ki vozilu omogoča živahnost in udobje tako v mestu kot tudi na avtocesti. Nova platforma za vozila tega segmenta, ki so jo zasnovali v koncernu Volkswagen, tudi novi Ibizi SportCoupe omogoča, da izrazi svoj temperamentni značaj.

Oblika, kakovost in natančnost izdelave so trije dejavniki, ki odlikujejo novi model in poudarjajo novi koncept puščice, t. i. Arrow Design, za katerega je značilen nižji vgradni položaj žarometov in mreže hladilnika.

Novo SEAT Ibizo SportCoupe odlikujejo skrbno izdelani detajli, kot so na primer armaturna plošča, kombinirani instrument, prezračevalne šobe in sredinska konzola z audio sistemom in vtičnico Bluetooth, ki ju je možno upravljati z večfunkcijsko obvolansko ročico.

Menjalnik DSG ? novost v tem segmentu

Nova SEAT Ibiza SportCoupe z 1,6-litrskim bencinskim motorjem s 77 kW (105 KM) je kot prvo vozilo v svojem segmentu opremljena s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG, kar jo postavlja v priviligiran položaj v primerjavi s tekmeci. DSG, eden izmed najučinkovitejši avtomatskih menjalnikov na trgu, harmonično združuje športnost, udobje in zanesljivost.

S krajšimi prestavnimi potmi za 1. in 2. prestavo ter optimalnejšimi prestavnimi razmerji ta avtomatski menjalnik z dvojno sklopko Ibizi zagotavlja odlične pospeške. Poleg tega odločilno prispeva k manjši porabi goriva, saj je 7. prestava idealna za dolge vožnje po avtocestah.

Živahna, zapeljiva in ekstravertirana ? to je nova SEAT Ibiza SportCoupe, ki jo bodo izdelovali izključno v SEAT-ovi tovarni v Martorellu v bližini Barcelone. Kupcem so na voljo 3 paketi opreme: Reference, Stylance in Sport. Že osnovni paket se lahko pohvali z bogato serijsko opremo. SEAT bo že kmalu predstavil nove izvedbe Ibize ? okolju prijazno izvedbo ECOMOTIVE ter izrazito športni izvedbi FR in Cupra.

 

www.seat.si


Galerija: