Novice

Toyota Prius - številka ena v študiji o zadovoljstvu strank v Franciji

Študija, ki jo je leta 2008 v Franciji izvedla organizacija J.D. Power and Associates je modelu Prius (867 točk) že drugo leto zapored dodelila najboljši rezultat. Model Prius, ki je v primerjavi s preteklim letom prejel 9 točk več oz. 34 točk več od drugo uvrščenega vozila, je v skupni razvrstitvi povečal svojo prednost pred tekmeci za 31 točk.

Študije, ki jih izvaja organizacija J.D. Power and Associates so poznane in priznane po svetu, kot način za merjenje nivoja zadovoljstva kupcev vozil. Metodologija: vozniki prejmejo vprašalnik v katerem morajo oceniti svoja vozila na osnovi 77 lastnosti, ki so urejeni v 4 kategorije: kakovost in zanesljivost vozila; privlačnost vozila; poprodajne storitve in tekoči stroški.

V četrti študiji, ki jo je v Franciji opravila organizacija J.D. Power and Associates, v sodelovanju z revijo L'Automobile, so natančno pregledali 109 modelov vozil 25 blagovnih znamk. V okviru letošnje ankete je organizacija J.D. Power and Associates poslala vprašalnike več kot 97.000 lastnikom modelov vozil, kupljenih med januarjem 2005 in decembrom 2006. Organizacija je prejela 18.180 odgovorov, kar prestavlja 19% stopnjo odgovorov.

V splošni razvrstitvi je Toyota zasedla 1 mesto v treh kategorijah

Poleg zmage v splošni razvrstitvi, je model Prius končal na vodilnem mestu v kategoriji 'družinskih vozil' (segment D). Tako je sledil stopinjam modela Corolla Verso v kategoriji 'minivan' in modela Land Cruiser v kategoriji 'športno funkcionalnih vozil (SUV)'. Modela Yaris in Corolla sta zasedla drugi mesti v kategoriji 'majhnih' oz. 'kompaktnih' vozil.

O organizaciji J.D. Power and Associates

Organizacija J.D. Power and Associates izvaja neodvisne študije o zadovoljstvu strank v številnih državah po svetu: -v Evropi (Francija, Nemčija, Združeno kraljestvo), -v Severni Ameriki (Kanada, Mehika, Združene države Amerike), -v azijsko pacifiški regiji (Kitajska, Indija, Indonezija, Japonska, Malezija, Nova Zelandija, Filipini, Tajvan, Tajska) in v Afriki (Južna Afrika). Avtomobilska industrija uporablja te študije za oblikovanje mednarodnih meril, ki služijo merjenju in izboljševanju zadovoljstva kupcev. Poleg tega dajejo te študije kupcem zanesljive in natančne informacije o številnih modelih vozil.

 

www.toyota.si


Galerija: