Predstavitve

Honda Accord

 

Prišla je tiho, vendar ne zato, ker bi se morala česa sramovati. Prav nasprotno,  njeni atributi govorijo v prid tradiciji, športnosti in uporabnosti. So avti s katerimi je treba prevoziti kar nekaj kilometrov, da ti zlezejo pod kožo, so pa avti,  ki takoj sedejo v dušo. In accord je poleg civica sigurno avto,  s katerim ne zgrešiš veliko,  če se takoj odločiš za njega. Delna garancija za kakovost je več kot 30 letna tradicija in 8 generacij accorda ter 15 milijonov prodanih izvedb. Slovenskim kupcem so sicer bolje poznane zadnje tri morda štiri generacije, medtem ko so  prvo generacijo  predstavili že leta 1976, druga generacija pa je postala japonski avto leta in tudi najbolje prodajan japonski avto v ZDA.

Accord ne zaostaja za konkurenco, drži se trenutnega oblikovalskega trenda z agresivno-elegantno ostrimi linijami kot limuzina in karavan (tourer). Rast vozil v vseh segmentih,  predvsem v dolžino,  postaja že skoraj sumljivo, saj skoraj vsi konkurentje rastejo in tudi accord ne zaostaja za tem. Od predhodnika je daljši za kar 8  cm in tako meri 4,73m. Morda pa  tudi na evropski avto trg  prihaja  trend iz Amerike večje je boljše, saj avtomobili postajajo vedno večji. Notranjost vozila je svojevrstna, z zanimivo oblikovanimi merilniki in osrednjo konzolo.   

S ponudbo treh motorjev od tega ''le'' enim dizelskim motorjem so zožili krog izbire, hkrati pa kupcu ponudili najboljše. V hondine motorje  ne gre dvomiti,  ustrezajo EU normi 5. 2.0-litrski bencinski  i-VTEC nudi moč 115kW (156 KM) pri  6,300 vrt/min. Accord s tem motorjem pospeši od 0 do 100 km/h v 9,3 sekunde.  2.4-litrski  i-VTEC motor je še zmogljivejši  z 148 kW (201 KM) pri 7,000 vrt/min z navorom  233 Nm pri  4,500 vrt/min in pospeši do 100 km/h v 7.8 sekunde. Druga generacija dizelskega 2.2-litrskega  motorja i-DTEC razvije 110kW (150 KM) pri  4,000 vrt/min in navor 350 Nm pri 2000 vrt/min. Pospešek dizelske izvedbe je 9.6 sekunde.  Menjalnika sta za vse izvedbe dva,  ročni šeststopenjski in avtomatski 5-stopenjski.  Na slovenskem trgu kupci lahko izbirajo med tremi paketi  opreme  Elegance, Executive ter Executive Plus.  Novinca loči od predhodnika predvsem večja prostornost,  udobje, varnostna in dodatna  oprema ob vedno napredni tehnologiji. Koliko je nekaj napredno oziroma se vsaj zdi napredno,  je odvisno od tega, kako na to gledamo, tako pravijo pri Hondi.    


Galerija: