Novice

Korporativna družbena odgovornost je vodilo Nissana

 

 

Po zaključku zasedanja 109. redne skupščine delničarjev, ki se je je udeležilo 2.034 delničarjev, je Nissan Motor Co., 25. junija objavil poročilo o trajnostnem razvoju za leto 2008. V peto izdajo poročila so vključeni pregled napredka pri doseganju letnih ciljev, izpostavljeni so dosežki v davčnem letu 2007 ter opredeljene so novosti in novi cilji za davčno leto 2008, s katerim podjetje določa nove smeri trajnostnega razvoja svoje korporativne družbene odgovornosti (ang. Corporate Social Responsibility ? CSR).

 

Nissanov predsednik in glavni direktor Carlos Ghosn je izpostavil mnenja Nissanovih uslužbencev v poročilu: ?Interesne skupine* družbe dajejo s svojim vzpodbujanjem in navdušenjem nad dejavnostmi, ki zagotavljajo trajnostni razvoj, izjemen pomen delovanju podjetja na tem področju. Zagotavljanje trajnostnega razvoja ni več domena specialistov. Postal je del poslovanja, h kateremu stremimo vsi in h kateremu lahko doprinese vsakdo izmed nas.?

 

Nissanov oddelek, zadolžen za korporativno družbeno odgovornost, je bil ustanovljen aprila 2005. Zadolžen je za strategijo, vzdrževanje odnosov z interesnimi skupinami in zagotavljanje pravšnje podobe v javnosti. Leta 2006 je Nissan določil politiko delovanja na področju korporativne družbene odgovornosti z osredotočenjem na devet ključnih področij - integriteto, ekonomsko uspešnost, blagovno znamko, kakovost, okolje, zaposlene, varnost, vrednote in filantropijo - ter vzpostavil upravni odbor.

Nissan vodi svojo politiko na področju korporativne odgovornosti z jasnim ciljem. Odločno, etično, pregledno vodenje korporacije z jasnim osredotočenjem in spoštovanjem raznolikost je temelj vseh dejavnosti družbe v globalnem merilu. Nissan stavi na družbeno odgovorno dobičkonosno rast, s sočasnim aktivnim in trajnostnim razvojem mobilnosti in družbe. Upošteva mnenja in sodeluje z interesnimi skupinami na vseh koncih sveta, saj želi vzpostaviti zaupanje, poslovne priložnosti za vse in doseči trajne vrednosti.

 

Z nadzorom dosežkov, zapisanih v poročilih, odbor nadzira napredek družbe na slehernem od devetih področjih delovanja. Analizira nevarnosti in priložnosti ter določanja nove cilje na področju korporativne družbene odgovornosti.


Galerija: