Novice

Hella Lux Slovenija tudi uradno Hella Saturnus Slovenija

                                                                                                            

Družba Hella Lux Slovenija, d. o. o., se  je tudi uradno preimenovala v Hella Saturnus Slovenija, d. o. o. Blagovna znamka Saturnus in njena dolgoletna tradicija sta še vedno prepoznavni doma in v tujini, predvsem na območju drugih držav nekdanje SFRJ. Zato so se v matičnem podjetju skupine Hella, s sedežem v Lippstadtu v Nemčiji, odločili, da v ime slovenskega podjetja spet vključijo ime Saturnus.

 

Podjetje Saturnus, predhodnik današnje Helle Saturnus Slovenija, d. o. o., je bilo ustanovljeno leta 1921. Po osamosvojitvi Slovenije se je veliko podjetje Saturnus razdelilo na štiri dele, eden od njih je bil Saturnus Avtooprema d. d. Leta 1997 je Hella KGaA Hueck&Co. iz Lippstadta postala 52-odstotni lastnik podjetja, leta 2003 pa 100 odstotni lastnik. Po vstopu Helle v podjetje Saturnus Avtooprema d. d., se je začel nov razvoj.  Pri uveljavljenih avtomobilskih koncernih so pridobili nova naročila, proizvodnjo nekaterih obstoječih programov pa je Hella preselila v Slovenijo.

 

"Blagovna znamka Saturnus ima tradicijo, ki smo jo zgradili na podlagi 60 letnih izkušenj v razvoju inproizvodnji svetlobne avtomobilske opreme v Sloveniji. Doma in v tujini, predvsem v drugih državah nekdanje SFRJ, je še vedno zelo prepoznavna. Zato se je matično podjetje skupine Hella odločilo, da ime blagovne znamke spet vključi v ime slovenskega podjetja," pojasnjuje spremembo imena generalni direktor družbe Hella Saturnus Slovenija, d. o. o, Christof Droste. 

 

Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., razvija in proizvaja izdelke svetlobne opreme najvišje kakovosti za avtomobile, in sicer žaromete, meglenke, dnevne luči ter eno in večfunkcijske svetilke. Na ravni koncerna je Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., prevzela vlogo kompetenčnega centra za razvoj in proizvodnjo meglenk v svetovnem merilu. Podjetje je imelo v lanskem poslovnem letu, ki se je izteklo maja 2008, za 90 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja, ki jih nameravajo v tekočem poslovnem letu zvišati na 125 milijonov evrov. Letno proizvodnjo žarometov bodo povečali z 1,8 milijona na 2,5 milijona izdelkov, proizvodnjo meglenk pa s 4,5 milijona na 6 milijonov izdelkov. Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., 90 odstotkov izdelkov izvozi, predvsem na celoten evropski trg, kjer so njeni najpomembnejši kupci Renault, General Motors, VW, BMW, Nissan, Toyota, Fiat ? Lancia, Ford, PSA kaj kmalu pa tudi Suzuki.

 

www.hella.com

 

O podjetju Hella Saturnus Slovenija, d. o. o.:

Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., razvija in proizvaja izdelke svetlobne opreme najvišje kakovosti za avtomobile, in sicer žaromete, meglenke, dnevne luči ter eno in večfunkcijske svetilke. Je del koncerna Hella, mednarodnega podjetja s sedežem v Lippstadtu v Nemčiji, ki sodi med 50 najpomembnejših dobaviteljev svetovne avtomobilske industrije in je eno od 100 največjih industrijskih podjetij v Nemčiji. V podjetju Hella Sturnus Slovenija, d. o. o., je približno 1000 zaposlenih, podjetje pa sodi med največje slovenske izvoznike, saj izvozi 90 odstotkov izdelkov, od tega kar 94 odstotkov na trge Evropske unije.


Galerija: