Novice

Nova Nissanova tovarna v Indiji za platformo A

 

 

V začetku junija je družba Renault Nissan Automotive India Private Limited (RNAIPL) postavila temeljni kamen za novo tovarno avtomobilov v indijskem mestu Chennai. Dogradili naj bi jo leta 2010. Letna zmogljivost izdelave tovarne bo znašala 400.000 vozil, namenjenih prodaji v Indiji in drugod. Naložbo v višini najmanj 780 milijonov evrov si Renault in Nissan delita enakovredno. Začetek gradnje tovarne dokazuje poslovno odločnost zveze Renault Nissan v Indiji in pomembno vloge družbe RNAIPL pri dolgoročni strategiji zveze na tem izjemno hitro razvijajočem se in poslovno obetajočem trgu.

 

Nissan bo v tovarni izdeloval različne avtomobile na osnovi nove platforme A, tudi bodoči rod Micre. Indija je namreč ena izmed petih za rast in uspešnost ključnih držav, v katerih bodo izdelovali avtomobile na osnovi nove platforme A. Razvoj nove platforme A je eden izmed temeljev poslovne uspešnosti v naslednjih letih, opredeljenih v novem petletnem poslovnem načrtu Nissan GT 2012.

 

Nissan načrtuje v prihodnosti začetek prodaje devetih novih izdelkov v Indiji; od ultra nizkocenovnih avtomobilov in kompaktnih avtomobilov do lahkih gospodarskih vozil ter SUV in limuzin višjega razreda. Med njimi bodo pet vozil od leta 2012 dalje izdelovali v Indiji. V ta namen so bile (za izdelavo vozil, pogonskih sklopov in tehnološki razvoj) s podjetjem Ashok Leyland ustanovljene tri družbe v mešani lasti. Za nadaljnji razvoj poslovanja na indijskem trgu se je Nissan povezal z družbo Hover Automotive India Private Ltd., ki ji je zaupana vloga operativnega družabnika na področjih trženja, prodaje, poprodajnih storitev in razvoja prodajne mreže.

 


Galerija: