Predstavitve

Fiorino Qubo, novo ''free space'' vozilo iz Fiata

 

 

Fiorino Qubo se imenuje novo vozilo v Fiatovi družini, ki združuje zanesljivost, vzdržljivost, izjemno uporabnost in okretnost. Okrogla črka Q v njegovem imenu oriše tako značilno osebnost avtomobila kot tudi zaobljene zunanje linije.

 

Fiorino Qubo je plod sodelovanja med Fiatom in PSA. Tako kot Fiat Dobl?, Fiorino Qubo nastaja v Tofasu v turški Bursi. Z lastnostmi MPV in "free space" vozila lahko Qubo zadovolji različne transportne potrebe, s svojo praktičnostjo in prilagodljivostjo pa je v svoji kategoriji izjemen: lahko je družinski avto, lahko avtomobil za mlade, lahko za voznike, ki uživajo v prijetni vožnji. Na potovanjih je odličen sopotnik in okolju prijazen.

 

Z drugimi besedami je večnamensko vozilo v pravem pomenu besede: priročen kot mestni avto ter prostoren in udoben kot MPV. V dolžino meri 3,959 m, v višino 1,735 m, širok je 1,716, obračalni krog pa je manj kot 10 m. Zato se dobro znajde v mestnih središčih in v primestnem prometu in prinaša nižje stroške, ki so posledica nizke porabe (motor 1.3 Multijet 16v s 55 kW oz. 75 KM).

 

Novi Fiorino Qubo svojo posebno naravo pokaže tudi v notranjosti. Izviren "free space" koncept omogoča šest različnih postavitev sedežev, s čimer zagotavlja uporabno notranjost in izjemno prilagodljivost prostora. Na primer: pri normalni poziciji sedežev je velikost prtljažnega prostora 300 litrov (merjeno do police v prtljažniku) oziroma 650 litrov, če merimo do stropa. Če se zadnji sedeži odstranijo, se prostornina prtljažnega prostora poveča na 2.500 litrov. Fiat Fiorino Qubo bo na voljo tudi v različici s petimi sedeži.

 

Za zagotavljanje maksimalnega udobja pri vožnji, se Fiat Fiorino Qubo lahko zanese na gladko tekoč motor v kombinaciji z odločnim menjalnikom. Živahen 1.3 Multijet 16v s 55 kW oz. 75 KM in zanesljiv bencinski motor 1.4 8v s 54 kW oz. 73 KM zagotavljata zelo udobno vožnjo, odlične zmogljivosti in nizke stroške vzdrževanja, pa tudi zanesljivost in spoštovanje do okolja. Na primer: motor 1.3 Multijet 16v v kombinaciji z ročnim 5-stopenjskim ali robotiziranim 6-stopenjskim menjalnikom zagotavlja odlično zmogljivost in najbolj učinkovito porabo v svoji kategoriji: največja hitrost je 155 km/h, poraba v kombiniranem ciklu je 4.5 l/100 km, kar pomeni 1000 prevoženih kilometrov z enim tankom goriva (45 litrov). Fiat Fiorino Qubo opremljen z omenjenim motorjem je tudi okolju zelo prijazen, saj so emisije CO2 pri določenih različicah manj kot 120 g/km.

 

Tudi motor 1.4 8v s 54 kW (73 KM) se ponaša z odlično zmogljivostjo in je idealna osnova za CNG predelavo (pogon na zemeljski plin). Omenjeni motor v kombinaciji s 5-stopenjskim menjalnikom doseže največjo hitrost 155 km/h, ob zelo nizki porabi 7.0 l/100 km. Cene Fiorina Qubo na italijanskem trgu se bodo pričele pri približno 13.000 EUR. Fiorino Qubo se bo predstavil tudi na svetovnem spletu. Vse evropska predstavitev se je začela 1. julija, v živo jo je mogoče spremljati na www.fiorinoqubo.com.

 

 

Fiat.si


Galerija: