Predstavitve

Passat CC: komfortni kupe

  

Suveren nastop

Prvi štirivratni Comfort Coupé znamke Volkswagen postavlja nove smernice na področju oblikovanja. Njegov značaj zaznamujeta neustavljiva dinamika športnega avtomobila in brezkompromisno udobje limuzine. Športne linije se pri tem suvereno nadaljujejo tudi v notranjosti: prostoren potniški prostor prepriča z izbranimi materiali, električno nastavljivo panoramsko strešno okno (dodatna oprema) pa z brezmejnim pogledom proti nebu.

 

Izrazita športnost

Novi Passat CC je poleg  1,8 litrskega bencinskega štrivaljnika z močjo  118kW (160KM) in 2-litrskega dizelskega motorja z močjo 103kW (140KM),  na voljo še zmogljiv V6 motor z 220 kW (300 KM). Serijsko je vgrajen v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4MOTION (poraba goriva: 10,1 l/100 km; emisija CO2: 242 g/km). Novi Coupé je poleg tega opremljen z inovativnim prilagodljivim uravnavanjem podvozja (DCC). Podvozje se tako neprestano prilagaja različnim voznim situacijam ? po želji izrazito športno ali poudarjeno udobno.

 

Inovacije za večje udobje

Novi Passat CC je opremljen z naprednimi asistenčnimi sistemi, zato se boste vedno lahko brezskrbno prepustili užitku v vožnji. Med drugim sta na voljo inovativna asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC). Nič manj napredni in udobni niso naslednji sistemi: parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist, kamera za vzvratno vožnjo Rear Assist in samodejno uravnavanje razdalje (ACC), ki deluje na osnovi radarskih meritev in ki je vgrajeno v kombinaciji s sistemom za nadzor prometa Front Assist.

 

Odlično počutje

Passat CC je serijsko opremljen s klimatsko napravo Climatronic, ki omogoča ločene nastavitve za voznikovo in sovoznikovo stran in skupaj s paketom Klima, ki vključuje panoramsko strešno okno in senčni rolo za zadnje steklo, zagotavlja optimalno temperaturo za dobro počutje.

 

Idealna razdalja

Sistem za nadzor prometa Front Assist samodejno vzdržuje predhodno izbrano oddaljenost od spredaj vozečega vozila in voznika z optičnimi in akustičnimi signali po potrebi opozori na nevarno situacijo. Če se razdalja zmanjša pod kritično mejo, asistenčni sistem prične zavirati ? v ekstremnem primeru celo do zaustavitve vozila.

 

Enostavnejše parkiranje

Dva asistenčna sistema za novi Passat CC olajšujeta parkiranje. Parkirni sistem ParkPilot deluje s pomočjo ultrazvočnih senzorjev v odbijačih: opozorilni zvočni signali voznika obveščajo, kolikšna je preostala razdalja med vozilom in oviro. Pri zahtevnejšem parkiranju vas razbremeni parkirni sistem s krimilno avtomatiko Park Assist: ko vključite krmilno avtomatiko, ta prevzame nalogo vrtenja volana in samodejno usmerja vozilo ? vi morate poskrbeti le za dodajanje plina, za sklopko in zaviranje.

Novi Passat CC lahko po želji opremite z inovativno asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu, imenovano Lane Assist. Če na primer monotono prometno dogajanje na avtocesti povzroči, da se pozornost voznika zmanjša, sistem s korekturnim posegom v krmiljenje poskrbi, da voznik ohrani optimalno smer vožnje. Tudi v megli ali ponoči.

 

Prepoznavna prednost

Kamera za vzvratno vožnjo Rear Assist je skrita v poklopnem logotipu Volkswagen na zadku vozila. Po potrebi se samodejno pomakne navzven in sliko predela za zadkom vozila preko širokokotnega objektiva prenaša na zaslon radijskega ali navigacijskega sistema. Dodatno prikazane linije nakazujejo idealni zasuk volana, kar pomeni, da voznik med vzvratnim parkiranjem lahko ves čas gleda naprej. Funkcijo dopolnjuje optični parkirni sistem.

 

Doseženi cilji

Visoko raven udobja na poti do izbranega cilja zagotavlja opcijski radijsko-navigacijski sistem RNS 510. Opremljen je s trdim diskom s kapaciteto 30 GB, na katerega lahko shrani navigacijske podatke ali vašo zbirko glasbenih posnetkov v formatu MP3 ali WMA. Do cilja vas vodi tako z akustičnimi kot z optičnimi napotki. Slednji so prikazani na večbarvnem zaslonu TFT z visoko ločljivostjo, katerega posebnost je upravljanje na dotik. Sopotniki se na poti do cilja lahko kratkočasijo z gledanjem filmov na DVD-ploščah ali pa poslušajo glasbene CD-plošče in pri tem uživajo v optimalni kakovosti zvoka.

 

Optimalna zveza

Priprava za mobilni telefon Premium omogoča brezžično integracijo telefona v vozilu preko tehnologije Bluetooth. Po enkratni izvedbi postopka seznanjanja mobilnega telefona in priprave lahko telefon ostane v žepu, saj ga sistem zazna samodejno. Ni potrebna ločena kartica SIM, saj se podatki (na primer telefonske številke) s kartice SIM v vašem telefonu prenesejo na pripravo za mobilni telefon. Z opcijskim polnilnikom boste baterijo mobilnega telefona lahko polnili tudi v vozilu.

 

Razvedrilo po meri

Razvedrilni program, ki navduši ? s pomočjo multimedijske enote MEDIA-IN v sredinski konzoli novega Passata CC, ki omogoča neposredni priklop podatkovnih ključev USB in predvajalnikov MP3. Upravljanje in obveščanje potekata preko radia ali navigacijskega sistema. Tako lahko za vsako vožnjo izberete individualno glasbeno podlago.

 

Markantni elementi

Novi Passat CC izstopa s svojim edinstvenim designom in športnimi linijami. Elegantni kromirani elementi pri tem dosegajo poseben učinek ? še zlasti na sprednjem delu, kjer pogled najprej pritegne karizmatična mreža hladilnika s kromiranimi lamelami. Vtis živahnosti, ki ga ustvarja plemeniti material, je ena od vodilnih tem oblikovne zasnove ? tudi pri kromiranih obrobah na vratih brez okvirov. Ta elegantni prehod deluje izrazito športno.

 

Popolna lepota

Športno izbočena kolesna ohišja novega Passata CC oblikujejo idealen okvir za elegantna aluminijasta platišča, katerih površine se markantno poigravajo s svetlobo: aluminijasta platišča Phoenix (8 J x 17, pnevmatike 235/45 R 17) so sinonim za suvereno združitev moči in elegance. In vseeno je, po kakšni cesti se boste peljali z njimi: samotesnilne pnevmatike imajo na notranji strani tekalne površine napršeno izjemno viskozno polimerno sredstvo, ki zatesni poškodbe, nastale zaradi ostrih predmetov s premerom do 5 mm. Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (serijsko za V6, sicer na voljo kot dodatna oprema) vas na večfunkcijskem zaslonu obvešča o morebitnem zmanjšanju tlaka.

 

Odlična preglednost

Večfunkcijski prikazovalnik plus vas obvešča o trajanju vožnje, številu prevoženih kilometrov, povprečni hitrosti, zunanji temperaturi, povprečni porabi goriva in akcijskem radiju. Tako boste na primer vedno vedeli, koliko kilometrov lahko še predvidoma prevozite s trenutno količino goriva. Vse lahko izveste z enim pogledom na zaslon v kombiniranem instrumentu, zato lahko svojo pozornost v celoti usmerite na dogajanje na cesti. Kombinirani instrument prepriča z elegantnim designom, prijetno belo osvetlitvijo in dinamičnim poskokom kazalcev ob zagonu motorja.

 

 

Prilagodljiva prostorska zasnova

Passat CC je pravi štirisedežnik, ki nudi obilo prostora za kreativne rešitve: odprtina v naslonjalu zadnje sedežne klopi omogoča prevoz daljših predmetov. Opcijsko asimetrično deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi lahko po potrebi podrete (delno ali v celoti) in tako še dodatno povečate prtljažni prostor prostornine 532 litrov.
 

Galerija: