Predstavitve

BMW 7 peta generacija

Peta generacija BMW serije 7 ? povsem nova interpretacija sloga, prestiža in voznega doživetja. Na tržišče prihaja s tremi različicami motorja: BMW 750i, BMW 740i in BMW 730d. Poleg tega se ta premium limuzina predstavlja z dvema dodatnima karoserijskima izvedbama, z oznakama BMW 750Li in BMW 740Li, ki ju odlikuje razširjena medosna razdalja za 140 milimetrov in posebna pozornost v odnosu do izboljšanega udobja na zadnjih sedežih.


? Oblika novega BMW serije 7 izžareva pristno navzočnost, vrhunsko športnost in prefinjeno eleganco. Zunanje linije vozila so avtentično ponazorjene preko njegovega modernega, progresivnega videza, s povsem novo paleto motorjev, ki s pomočjo inovativne strategije BMW EfficientDynamics, zagotavljajo najvišji standard voznega doživetja. Konstrukcija lahke gradnje in inovativna tehnologija podvozja predstavljata povsem nove kvalitete dinamične vožnje, edinstvene v premium razredu vozil. Sistemi vozne asistence in številne komfortne funkcije, ekskluzivne za blagovno znamko BMW, pa nudijo osnovo za resnično nepozabno veselje do vožnje.  


? Neponovljiv, superioren videz poudarja športni značaj, tako značilen za blagovno znamko BMW, v njegovi najelegantnejši obliki. Preko zunanjih linij, kot so dinamična razmerja avtomobila, spuščen in razpotegnjen stranski profil, gladke površine, široke, nizko ležeče in izjemno markantna prednja okrasna rešetka vozila BMW v obliki ledvičk in horizontalno ponazorjeni obrisi na zadku, ki poudarjajo suvereno moč in prostornost avtomobila, izžareva ta luksuzna limuzina edinstven značaj BMW.

? S svojo oblikovno zasnovo notranjosti potniške kabine, je BMW serije 7 moderna interpretacija čistega luksuza. Inovativen koncept notranjosti z jasno strukturiranimi pripravami voznih in komfortnih funkcij, zagotavlja dodatno superiornost vozila. Ambient ponazarja popolno ekskluzivnost, prefinjenost in izjemno privlačnost. Nežno prelivajoče se oblike, visoko kakovostni materiali, kot tudi izredna prostornost in komfort, dajejo notranjosti pridih harmoničnosti, žlahtnosti in luksuznosti. Vozniku obrnjena armaturna plošča, s posebej zasnovanim prikazovalnikom s tehnologijo Black Panel, serijsko integrirano elektronsko prestavno ročico avtomatskega menjalnika na sredinski konzoli, v neposredni bližini enote sistema za nadzor vozne dinamike (Dynamic Driving Control) in sistema BMW iDrive, kot tudi multifunkcijskim volanom z razširjeno vsebino funkcij, zagotavlja neponovljivo vozno doživetje.  


? Nova generacija nadzornega sistema BMW iDrive: 10.2 palčni prikazovalnik, predstavitev grafične vsebine z visoko ločljivostjo, optimizirana struktura menija, nova zasnova kontrolnika iDrive za izbiro in upravljanje s funkcijami, s pomočjo vrtenja in pritiskanja neposrednih izbirnih gumbov, in povsem inovativna možnost poljubnega programiranja priljubljenih stikal za še bolj intuitiven nadzor in delovanje funkcij. Optimizirana izvedba navigacijskega sistema in avdio sistema s spominom trdega diska. Svetovna premiera sistema BMW ConnectedDrive ponuja neomejen dostop do medmrežne povezave, preko prikazovalnika avtomobila, ki je na voljo znotraj ponudbe z dodatno opremo*.


? Povsem nova ponudba pogonskih agregatov: najmočnejši V8 bencinski motor s tehnologijo Twin Turbo in sistemom neposrednega vbrizga goriva HPI (High Precision Injection), z največjo močjo 300 kW/407 KM; izjemno zmogljiv vrstni bencinski šestvaljnik s tehnologijo Twin Turbo in sistemom neposrednega vbrizga goriva HPI, z največjo močjo 240 kW/326 KM in na novo razvit vrstni dizelski šestvaljnik s turbopolnilnikom in sistemom vbrizga goriva preko skupnega voda tretje generacije, z največjo močjo 180 kW/245 KM. Vse različice motorjev se odlikujejo z izjemno nizko porabo goriva in izpustom ogljikovih emisij v tem segmentu vozil.


? Šeststopenjski avtomatski menjalnik s serijsko optimiziranim dinamičnim prestavljanjem za vse različice motorja, hitrejše prestavljanje, izboljšano udobje prestavljanja, manjša poraba goriva in elektronska prestavna ročica. 


? Celosten koncept lahke gradnje kot dodaten doprinos k dosežkom inovativne strategije BMW EfficientDynamics: uporaba večfaznih kovinskih materialov (borovo jeklo) in toplotno oblikovanih jeklenih profilov na karoseriji vozila. Streha, vrata, pokrov motorja in stranski paneli izdelani iz aluminijevih litin, vzmetni nosilci spredaj iz aluminijevih litin, gonilo koles z aluminijastim ohišjem, kot tudi vse pogonske enote z aluminijastim okrovom motorne gredi. 


? Na novo zasnovano podvozje poskrbi za optimizacijo vozne dinamike in izjemno udobje vožnje z avtomobilom: prva limuzinska različica BMW z dvojno vzmetno roko na prednji premi, integralno zadnjo premo v obliki črke V, ekskluzivno za BMW, pri čemer sta obe premi skorajda v celoti izdelani iz aluminijevih litin. Standardno zračno vzmetenje zadaj pri BMW 750Li in BMW 740Li. Hidravlično krmiljenje z zobato letvijo z integrirano pomožno črpalko krmiljenja, ki se aktivira po potrebi. Svetovna premiera: opcijsko integralno aktivno krmiljenje (Integral Active Steering) kot simbioza aktivnega krmiljenja na prednji premi in hitrostno pogojenega krmiljenja zadnjih koles.  


? Inovativni sistem dinamičnega nadzora blažilnikov (Dynamic Damping Control), vključno s sistemom za nadzor vozne dinamike (Dynamic Driving Control) na voljo kot standardna oprema. Delovanje blažilnikov, dinamika prestavne ročice, kot tudi pedal za plin in pomoč pri krmiljenju se s stopnjami COMFORT, NORMAL, in SPORTS spreminjajo s pomočjo stikala sistema za nadzor vozne dinamike (Dynamic Driving Control), ki je integriran na sredinski konzoli. Posebni način oprijema vozila in nastavitev SPORTS+ z omejeno/izklopljeno funkcijo dinamičnega nadzora stabilnost (DSC) poskrbita za nepozaben športen slog vožnje. Opcijsko je na voljo tudi sistem Dynamic Drive, ki preprečuje nagibanje karoserije vozila pri dinamični vožnji v ovinke.


? Edinstvena kombinacija inovativnih sistemov asistence za voznika v premium razredu vozil na voljo kot dodatna oprema: tempomat s funkcijo Stop & Go, sistem Lane Departure Warning, vključno z indikatorjem za omejitev hitrosti, sistem Lane Change Warning, Head-Up projektor, pomoč pri vklopu in izklopu dolgih luči, sistem BMW Night Vision, ki se premierno predstavlja s funkcijo prepoznavanja oseb, stranski kameri in vzvratna kamera. 


? Maksimalna zaščita potnikov, ki jo zagotavlja izboljšana struktura karoserije, v kombinaciji s celovitim, interaktivnim in elektronsko nadzorovanimi pasivnimi varnostnimi sistemi, kot so tritočkovni varnostni pasovi na vseh sedežih, stranske varnostne zračne blazine in varnostne zračne blazine za predel glave, aktivna vzglavnika spredaj, pnevmatike s tehnologijo runflat in indikator za nadzor tlaka v pnevmatikah. Bi-xenonski dvojni žarometi, vključno s funkcijo dnevnih luči, luči za meglo in dvostopenjske zavorne luči na voljo kot standardna oprema; sistem za prilagodljiv snop žarometov z variabilno porazdelitvijo svetlobe in sistem za prilagajanje luči v ovinkih na voljo kot dodatna oprema. Izboljšana avtomatska funkcija klica v sili preko sistema BMW ConnectedDrive prav tako na voljo znotraj paketa dodatne opreme*. 


? Cela vrsta komfortnih funkcij in inovativnih opcij z zabavnimi vsebinami: avdio sistem s spominom trdega diska in priključek AUX-in na voljo kot standardna oprema. Prav tako sta na voljo USB vmesnik in večkanalni avdio sistem.


? Pogonski agregati:
BMW 750i: V8 bencinski motor s sistemom Twin Turbo in tehnologijo neposrednega vbrizga goriva HPI (High Precision Injection); delovna prostornina: 4,395 ccm; največja moč: 300 kW/407 KM pri 5,500-6,400 1/min; največji navor: 600 Nm/442 lb-ft pri 1,750-4,500 1/min; pospešek od 0 do100 km/h: 5.2 s (BMW 750Li: 5.3 s); največja hitrost: 250 km/h; povprečna poraba goriva glede na EU standard 11.4 l/100 km (BMW 750Li: 11.4 l/100 km); emisije CO2 glede na EU standard: 266 g/km (BMW 750Li: 266 g/km); DAB double tuner; DVD sistem zadaj; kontrolnik iDrive za upravljanje z zabavnimi, telekomunikacijskimi in navigacijskimi funkcijami z zadnjih sedežev, 4-conska avtomatska klimatska naprava; aktivna ventilacija sedežev; sedeži s funkcijo masiranja; inovativna zasnova pomične strehe z optimizirano funkcijo zaščite proti hrupu; nalinijske(online) in telematične storitve, ki jih omogoča sistem BMW ConnectedDrive (BMW Online, BMW Assist, BMW TeleServices) na voljo kot dodatna oprema; integriran priročnik na voljo kot standardna oprema*.  

 

BMW 730d: vrstni dizelski šestvaljnik s turbopolnilnikom (turbina z variabilno geometrijo lopatic) in sistemom neposrednega vbrizga goriva preko skupnega voda tretje generacije; delovna prostornina: 2,993 ccm; največji razvoj moči: 180 kW/245 KM pri 4,000 1/min; največji navor: 540 Nm/398 lb-ft pri 1,750-3,000 1/min; pospešek od 0 do 100 km/h: 7.2 s; največja hitrost: 245 km/h; povprečna poraba goriva glede na EU standard: 7.2 l/100 km; emisije CO2 glede na EU standard: 192 g/km.


BMW 740i: vrstni bencinski šestvaljnik s sistemom Twin Turbo in tehnologijo neposrednega vbrizga goriva HPI (High Precision Injection); delovna prostornina: 2,979 ccm; največja moč: 240 kW/326 KM pri 5,800 1/min; največji navor: 450 Nm/332 lb-ft pri 1,500-4,500 1/min; pospešek od 0 do 100 km/h: 5.9 s (BMW 740Li: 6.0 s); največja hitrost: 250 km/h (155 mph); povprečna poraba goriva glede na EU standard 9.9 l/100 km (BMW 740Li: 10.0 l/100 km; emisije CO2 glede na EU standard: 232 g/km (BMW 740Li: 235 g/km).

 

*Sistem zaenkrat še ni na voljo na slovenskem tržišču.
 

Galerija: