Novice

Toyota Camry Hybrid na Tajskem

 

Družba TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) je objavila, da bo pričela s proizvodnjo modela ?Camry Hybrid? v proizvodnem obratu Toyota Motor Thailand Co., Ltd. (TMT), avtomobilski proizvodni bazi TMC na Tajskem, v okviru svojega projekta nadaljnje globalne popularizacije hibridnih vozil.

 

Proizvodnja modela Camry Hybrid v proizvodnem obratu Gateway podjetja TMT se bo pričela leta 2009. Letni proizvodni načrt bo sprva znašal 9.000 vozil.


?Tajska je prva država zveze ASEAN, ki bo izdelovala hibridna vozila. Ker so tajski kupci dobro sprejeli model Camry, smo prepričani, da bodo zadovoljni ne le s samim izdelkom, temveč tudi z njegovo okoljsko zmogljivostjo?, je na novinarski konferenci dejal gospod Mitsuhiro Sonoda, predsednik TMT. Skupne novinarske konference, ki so jo v Bangkoku organizirali s podjetjem Siam Toyota Manufacturing Co., so se udeležili številni tajski vladni uradniki.


Že od same predstavitve Toyote Prius leta 1997 ? prvega bencinsko-električnega hibridnega vozila masovne proizvodnje na svetu ? družba TMC aktivno promovira in popularizira hibridno tehnologijo, kot del svoje prioritetne politike okoljskega upravljanja.


Toyotin cilj je doseči letno prodajo hibridnih vozil v obsegu 1 milijon enot ali več čimprej v naslednjem desetletju in oblikovati optimalen globalen proizvodni sistem za hibridna vozila, ki se bo odzival na zahteve trga.
 
 
Toyota.si

Galerija: