Novice

Osebje olimpijskih iger bo vodil Nissanov navigacijski sistem

 

 

Na Kitajskem je družba Bejing Transport Information Center (BTIC) potrdila učinkovitost Nissanovega projektnega navigacijskega sistema Star Wings. V Pekingu so namreč s tovrstnim sistemom, ki uporablja nenehno osvežene podatke o prometnih razmerah, se jim prilagaja ter tako nenehno išče pravšnjo pot, opremili Nissan Teano z 2,5-litrskim motorjem.

 

V Pekingu imajo, s pomočjo taksistov, enega najbolj učinkovitih in natančnih prometnih informacijskih centrov, kjer se je navigacija izkazala za izjemno učinkovito. Sistem se bo dodatno potrdil že v bližnji prihodnosti, saj bo v času poteka olimpijskih iger, ob upoštevanju podatkov, ki jih v informacijski center posredujejo taksisti, iskal časovno najkrajše poti do želenega cilja.

 

Tovrstna kitajska izvedba navigacijskega sistema Star Wings bo s prenosnimi napravami, v času olimpijskih iger vgrajena v 200 taksijev v Pekingu. Tako bo osebje iger vedno in povsod prišlo pravočasno s pomočjo Nissanove tehnologije. S kitajskim partnerjem BTIC načrtuje Nissan razvoj sistema tudi v drugih mestih in nato skupno razvijati tehnološko nadgradnjo ter posodobitev.

 

Kitajsko nadgradnjo sistem Star Wing sta družbi Nissan in BTIC razvijali v sodelovanju z univerzama v Pekingu in v Hiroshimi. Študije prednosti uporabe sistema in podatki pridobljeni v vsakdanjem prometu kažejo, da bi se ob 30-odstotnem deležu vozil opremljenih s sistemom, čas voženj zmanjšal za 16 odstotkov. Ob tem bi se za 27 odstotkov zmanjšal izpust ogljikovega dioksida.

 

Star Wing se je tako potrdil za izjemen in posebej odprt navigacijski sistem, ki ga je mogoče kjerkoli prirediti in nadgraditi z lokalnimi podsistemi.

 


Galerija: