Predstavitve

Dvesto ekskluzivnih Fiatov 500 za Ferrarijevo prodajno mrežo

Fiat 500 in Ferrari: dve unikatni avtomobilski ikoni, ki predstavljata "Made in Italy", eden srčkano privlačen, drugi ekskluziven. Zato ni čudno, da so pri Maranello House izbrali Fiat 500 kot nadomestno vozilo ("courtesy car") za njihove stranke, ki cenijo italijanski stil in unikatnost. Za nadomestna vozila Ferrarijeve prodajno servisne mreže je bilo ekskluzivno narejenih dvesto Fiatov 500, ki jih bo mogoče videti na evropskih cestah.

Specialna serija Fiata 500 je v značilni tradicionalni rdeči barvi in izhaja iz različice Sport. Opremljen je z živahnim motorjem 1.4 16v s 73,5 kW (100 KM) ter je s svojimi posebnimi nastavitvami in spremenjenim izpušnim sistemom v odlični harmoniji s športnim duhom "vzpenjajočega konja". Posebnosti vozila so pripravili in realizirali pri Magneti Marelli, vodilnemu podjetju, ki že leta Skupini Fiat dobavlja high-tech komponente. Športno podobnost je mogoče opaziti tudi pri estetskih detajlih, kot na primer: rdeče zavorne čeljusti, športne stopalke, poseben črn volan z rdečimi šivi in lita platišča s pnevmatikami 195/45 R16.

V primerjavi s sicer bogato opremljeno različico Sport, ima za Ferrari prirejen Fiat 500 še samodejno klimatsko napravo, električno pomično strešno okno, notranjost v prestižnem usnju Frau?, hi-fi sistem, meglenki, posebno tablico na armaturni plošči ter oznako "Limited Edition".

S to izvirno pobudo model Fiat 500 ponovno še dodatno potrjuje svoji vlogi: na eni strani je prava osnova za kreiranje ekskluzivnih omejenih serij in na drugi strani uspešen avto, ki je osvojil množice; slednje potrjuje tudi 222.000 prejetih naročil.

 

 

WWW.FIAT.SI


Galerija: