Novice

Vsestranskost Nissanovih inovacij

Razvojni in raziskovalni oddelki Nissan Motor so razvili številne inovativne rešitve, ki jih je mogoče uporabiti tudi izven avtomobilske industrije. Z njimi upravlja in jih izkorišča tudi v druge namene poseben oddelek, zadolžen za intelektualno lastnino družbe. Oddelek se ukvarja z širitvijo uporabe, prilagajanjem in množenjem izvedb izvirno Nissanovih tehnologij ter z zagotavljanjem prednosti in posebnih ugodnosti na drugih področjih.

 

Med zadnje, še posebej zanimive rešitve za številne druge uporabnike se uvrščajo trije izvirni tehnološki dosežki. Nadzor okolice vozila AVM  (Around View Monitor) združuje posnetke štirih širokokotnih kamer, nameščenih spredaj, zadaj in na obeh bokih, v celovit enojen pogled na vozilo iz ptičje perspektive. Sistem AVM, ki je trenutno na voljo pri nekaterih vozilih znamke Infiniti, je v posebej veliko pomoč vozniku ob tesnem parkiranju.

 

Po sistemu AVM pa povprašujejo tudi izdelovalci gospodarskih vozil za delo na gradbiščih in dnevnih kopih. Sistem namreč s pregledom najbližje okolice vozila veča učinkovitost, vodljivost in varnost delovnih strojev.

 

Infrardeče daljinsko tipalo, katerega natančnost in učinkovitost je primerljiva s klasičnimi infrardečimi kamerami, z natančnostjo izpisa slike od 1.000 do 10.000 točk, je Nissanova inovacija, ki se je izkazala za posebej cenovno učinkovito tudi v živinoreji. Kot visokoresolucijsko tipalo jo namreč uporabljajo veterinarji pri pregledih živali.

 

Filter iz polifenola grozdnih semen, ki ga Nissan vgrajuje v svoja najnovejša vozila Cube, Tiida in Teana, se je z antialergijskimi učinki že izkazal tudi na drugih področjih. Filter skoraj popolnoma prestreza prašne delce, ki so povzročitelji številnih alergij. Zato so ga začeli vgrajevati tudi v prezračevalne sisteme stanovanj in pisarn.

 

Nissanovo znanje tako ni omejeno le na avtomobilsko industrijo, vozila in promet. Izjemnost in učinkovitost dokazuje tudi na številnih drugih področjih.


Galerija: