Novice

6. rally starodobnih vozil Dunaj-Trst v Sloveniji

Končno v Sloveniji

 

Tekmovalci 6. rallyja starodobnih vozil Dunaj-Trst so danes končno zapeljali na slovenske ceste. Najbolj so se jih zagotovo razveselili slovenski tekmovalci, saj jih razumljivo veliko bolje poznajo, kot pa postranske avstrijske potke nad 1200 metri nadmorske višine. Vse štiri posadke so uspešno prispele na današnji cilj ? zdravilišče Laško. Rally je žal predčasno že zaključil do tedaj vodilni Nemec Walter Röhrl, saj mu je v Trbovljah zagorel porsche 911 ST.

 

Že dopoldansko sonce v Avstriji je nakazalo, da bo zaključek dneva prav čarobno lep. Odlično sta ga zaključila zakonca Hrovat, ki sta preizkušnjo na Preboldu zaključila na odličnem petem mestu. Žal se je v skupini Competition kasneje nad Trbovljami zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bilo nadaljevanje etape odpovedano in so morali tekmovalci zaključiti vožnje s končnim ciljem v Laškem. Izpustili so Sevnico. Z dnevnim izkupičkom sta bila zadovoljna tudi zakonca Prebil, saj sta se že bolje ujela.

 

V skupini Race sta včerajšnji zaostanek uspešno lovila Metod Papež in Mišo Šapec s fordom escortom, ki sta dan zaključila na odličnem 20. mestu v generalni razvrstitvi. Največje razočaranje je doživel Walter Röhrl, saj mu je ob koncu etape nad Trbovljami zagorel porsche iz leta 1967. Vodstvo je zato prepustil Johannesu Huberju in sovozniku Wolfgangu Viakowskyu v porscheju 911 RS 3.0.

 

Jutrišnji dan se bo nadaljeval za obe skupini naprej po Sloveniji, že ob 10.30 uri bo v Logatec prispela skupina Race. Nekoliko kasneje se ji bo pridružila še preostala skupina Competition. Ob 12.30 uri bo v Logatcu na Blagomix racing parku (NIL-ov šotor) potekala novinarska konferenca. Dan se bo nadaljeval na hrvaškem Grobniku in zaključil v Kopru, kjer bodo tekmovalci prenočili in se pripravili še na zadnji dan rallyja.

 

Več informacij o rallyju na spletni strani www.wientriest.at!

 

 

 


Galerija: