Novice

Večji obseg izdelave qashqaia

V Veliki Britaniji so začeli z izdelavo nove različice Nissanovega priljubljenega družinskega crossoverja. Qashqai+2 ima za 135 mm večjo medosno razdaljo in meri v dolžino za 211 mm dalj. Ob tem ga je v višino za 38 mm več.

 

Qashqai+2 je že peta novost, ki jo uvajajo v izdelavo v zadnjih petih letih v tovarni v Sunderlandu. Predsednik družbe, Carlos Ghosn, pa je na začetku letošnjega leta napovedal, da bodo v tovarni leta 2010 začeli izdelovati še novi kompaktni crossover.

 

Tako kot izvirnik je tudi qashqai+2 zasnovan in razvit v Evropi, skladno s strogimi merili in zahtevnim okusov evropskih uporabnikov. Qashqai+2 je uporabnost in vsestranskost izvirnega qashqai dvignil na višjo raven. Z večjo prostornostjo in sedmimi sedeži daje Nissanovi ponudbi tako imenovanih avtomobilov crossover nove razsežnosti. Nova možnost bo vsekakor povečala uspešnost qashqaia v celoti. Doslej so v Evropi, od marca 2007, prodali 235.000 teh avtomobilov. Sedemsedežna različica bo vsekakor potrdila pionirsko vlogo Nissana na področju crossover avtomobilov.


Galerija: