Novice

Nina na stopničkah Hungaroringa!

Prijetno sončni "Ferrarijevi tekmovalni dnevi" (Ferrari racing days) so na priljubljeno madžarsko dirkališče po oceni organizatorja privabili skoraj 10.000 obiskovalcev. Nina Jerančič, dirkačica ekipe Hit Racing Team, jih je z odličnim nastopom navdušila in jim po drugi dirki pomahala z zmagovalnih stopničk.

 

 

V kvalifikacijah manjkal le kanček sreče

 

Nina je v sončni, a vetrovni soboti dobro opravila s prvimi kvalifikacijami. Odpeljala je le tri kroge in držala drugi kvalifikacijski čas, nato pa so se v pičlih dveh desetinkah sekunde pred njo zvrstili kar štirje dirkači in Nina se je morala zadovoljiti s šestim štartnim mestom za prvo nedeljsko dirko. V popoldanskih kvalifikacijah je v hitrem krogu naletela na oviro, saj je pred njo nenadoma zapeljal Rota, rezultat pa je zadoščal za sedmo štartno mesto.       

 

 

Končen izid prve dirke ? 5. mesto

 

Nino, ki je v prvi dirki štartala šesta, je v prvem krogu prehitel Marti. Sedmo mesto je dirkačica Hit Racing Teama dobro držala vse do desetega kroga, ko ji je uspelo prehiteti Gaja, ta pa ji je tesno sledil vseh 11 krogov do konca dirke. Nina je čez ciljno črto zapeljala kot šesta, prvo preizkušnjo dneva pa je uspešno zaključilo 13 dirkačev.

 

"Tehnično zahtevna proga je zelo ozka in ne omogoča prehitevanja, zato je odločilen dober štart. Pri vožnji je potrebno biti zelo zbran in previden. Vsak odmik iz optimalne vozne linije je lahko nevaren, saj je steza ob robovih zelo zaprašena, oprijem pa je zato izredno slab," je po zaključku prve preizkušnje povedala Nina.   

 

Najhitreje je odpeljala tretji krog, s časom 1.56,339. Takoj po zaključku dirke se je Ragazzi pritožil zaradi prehitrega štarta Martija, ki ga je komisija kaznovala s 25 sekundami pribitka. Nina je tako pridobila še mesto in prvo dirko zadovoljno zaključila na petem mestu z novimi 16 točkami.

 

 

V popoldanski dirki Nina na stopničkah!

 

Nina je po odličnem štartu prehitela kar tri sotekmovalce (Turrinija, Mantovanija in Gaja), v prvem ovinku pa je zaradi dotika s steze odneslo Martija, ki je odstopil. Nina je dirko nadaljevala na odličnem tretjem mestu, za Ragazzijem in Roto, dirkači v vodilni skupini pa so vozili tesno drug za drugim. V devetem krogu je Rota naredil napako, Nina ga je prehitela in do konca dirke odločno zadržala izvrstno drugo mesto. Zmagal je Ragazzi, na tretjem mestu pa je dirko zaključil Gai.

 

"Res naporna dirka. Želim si, da je smole, ki se nas je držala to sezono, tako v kvalifikacijah kot na dirkah, konec. Dobro sem štartala in na začetku dirke pridobila ključno prednost. Držala sem razdaljo pred tretjeuvrščenim in z veliko mero zbranosti pazila na napake. Izredno sem vesela, drugo mesto meni in vsem v ekipi v tem trenutku pomeni toliko kot zmaga sama! Bil je že čas, da se vrnem na zmagovalne stopničke," je na zmagovalnem odru povedala Nina. Drugo mesto pa je polepšala še nagrada, ki jo je Nina prejela kot najboljša voznica druge dirke.

 

Hit Racing Team tako dirkaški vikend na Madžarskem zaključuje s petim in izvrstnim drugim mestom ter 31-mi novimi točkami v skupnem seštevku prvenstva.  

 

 

Zanimiv in pester program dirkaškega vikenda

 

Številni gledalci, ki so se na prizorišče z avtobusi pripeljali celo iz Poljske in Slovaške, so ta vikend doživeli pravo mero ferrarijevega adrenalina. Ogledali so si lahko preizkušnje tako italijanskega kot evropskega prvenstva Ferrari Challenge, tekmovanje ferrarijevih starodobnih dirkalnikov, kot tudi eksibicijske vožnje s kar 17 dirkalniki F1 minulih sezon. Med njimi je izstopal bivši Barrichellov dirkalnik F2003 GA.

  

V koledarju dirk letošnje sezone ostajata še dve preizkušnji na dirkališču v Mugellu, prva že 21. septembra, veliki "Ferrarijev svetovni finale" pa bo na sporedu 9. novembra. 


Galerija: