Novice

Student Roadster na ogled tudi svetovni javnosti

 

 

Student Roadster, avtomobil, ki je več let nastajal na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in je plod domačega univerzitetnega znanja ter industrijskih izkušenj, se je med 14. in 19. septembrom v Münchnu predstavil na FISITI, svetovnem avtomobilskem kongresu. Gre za največji strokovni dogodek na področju avtomobilizma, ki ga vsaki dve leti organizira svetovno združenje avtomobilske industrije. Na kongresu so podelili tudi nagrade za najboljše prispevke na konferenci. Drugo nagrado za najboljši študentski prispevek z naslovom Numerična simulacija čelnega trka Student Roadster je prejela študentka Ana Bižal.

 

Avtomobil je bil predstavljen na enem od skupno petih otokov odličnosti, in sicer na otoku, ki je namenjen področju avtomobilskih konceptov. Organizatorji so se odločili, da na vsakem od petih področij predstavijo projekt ene univerze z vsega sveta. ?Uvrstitev projekta Student Roadster v izbor petih projektov odličnosti na svetovnem avtomobilskem kongresu je za vse sodelujoče velika čast. Potrjuje tudi, da smo v Centru za razvojna vrednotenja uspešni pri povezovanju znanstvene in industrijske sfere. Gre za edinstveno priložnost, saj lahko predstavimo svoje razvojno-raziskovalno delo svetovni avtomobilski stroki v osrednjem razstavnem prostoru,? je povedal vodja projekta asis. Uroš Rosa. Dodaja, da predstavitev Student Roadsterja v Münchnu pomeni tudi veliko čast tako za Fakulteto za strojništvo kot za Univerzo v Ljubljani, saj se s tem uvrščata ob bok najboljšim univerzam na področju strojništva, kot sta Tehnična univerza v Münchnu in Univerza v Padovi.

 

Na kongresu so podelili tudi nagrade za najboljše prispevke na konferenci FISITA 2008. Drugo nagrado za najboljši študentski prispevek z naslovom Numerična simulacija čelnega trka Student Roadster je iz rok predsednika združenja FISITA dr. Akihika Saita prejela Ana Bižal, študentka, ki je še z drugimi študenti sodelovala pri nastanku Student Roadsterja. Simulacija trka je bila izvedena po standardu EuroNCAP, spada med najkompleksnejše analize v razvojnem postopku avtomobila in je eden od ključnih korakov v postopku homologacije. Ana Bižal je med najmlajšimi in redkimi dodiplomskimi študenti, ki so sodelovali na konferenci. Njen prispevek je bil izbran med 50 študentskimi prispevki z vsega sveta.

 

Študentje višjih letnikov Fakultete za strojništvo v Ljubljani so ob podpori priznanih slovenskih podjetij na področju avtomobilske industrije, kot so Peugeot Slovenije, Cimos, d. d., Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., podjetje Akrapovič, d. d., in drugi, v preteklih sedmih letih razdelali celoten razvojni postopek pretvorbe vozila Peugeot 406 v različico Roadster.


Galerija: