Predstavitve

NOVI AUDI A 8

Prihaja novi Audi A8, katerega proizvodnja bo stekla to jesen. Prvotno bosta na voljo dva V8-motorja s 4,2 l in 3,7 l gibne prostornine ter 335 KM oziroma 280 KM. Novost v A8 je 6-stopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo tiptronic. Edinstven je tudi serijski sistem čega vzmetenja aluminijastega podvozja z brezstopenjsko nastavljivim blaženjem. Luksuzno zasnovana notranjost je opremljena z najudobnejšo multimedijo in obilico varnostnih dodatkov.

Od leta 1994, ko je bila predstavljena prva generacija Audija A8, se je le teh prodalo preko 100.000. Kot prvi avtomobil na svetu je uvedel popolnoma aluminijasto karoserijo in konstrukcijo ASF (Aluminium Space Frame), kar je precej znižalo težo avtomobila, izboljšalo zmogljivosti, okretnost in tudi porabo. Kot edini predstavnik visokega razreda je imel A8 vgrajen stalni štirikolesni pogon, kar je še dodatno pritegnilo kupce, ki so v tem videli še dodatno varnostno rezervo. Novi A8 ima nalogo obdržati ali celo izboljšati ugled svojega predhodnika in za to mu ne manjka atributov.

ZUNANJOST

Novi Audi A8 ima kot zastavonoša znamke Audi čo poslanstvo velike, elegantno-športne limuzine, kar oznanja že z obliko. Ta je zasnovana v prepoznavnem slogu, s ?istimi ravnimi linijami, visokimi, ?vrstimi boki in bogato obrobljenimi blatniki brez izrazitega prehoda v č na boku. Streha se v čem loku skoraj kupejevsko spuš?a proti zadku, kjer na č niso pretiravali z majhnostjo č, kot pri prvem A4 ali še izraziteje A6. Zadek tako deluje elegantno in skladno, ter po zaslugi izrazite spodnje obrobe, kjer se skrivata dve izpušni cevi, dokaj športno. Na prednjem delu je osmica čn Audi, ?eprav deluje oblika prednjih č na A4 in A6 bolj čno. Kljub trenutno modnim ostrim linijam je oblika Audija A8 precej obla in čm prijazna, brez izrazitih prelomov. V celoti je zunanji izgled zelo skladen, eleganten in dolgotrajni čosti po volji ? čn. Karoserija je, kot pri predhodniku, izdelana iz aluminija. Konstrukcija ASF (Audi Space Frame) pa je pridobila kar 60 % boljšo vzvojno trdnost.

NOTRANJOST

Notranjost nove osmice je luksuzno zasnovana, ter čo izdelana iz čih materialov. Očo deluje zelo umirjeno, brez obilja razmetanih stikal, napram predhodniku precej manj čo in topleje. Predvsem pa pregledno, kar pomaga vozniku, da se lažje č na samo vožnjo. Dodelana ergonomija naj bi bila v skladu s preostalimi modeli sposobna zadovoljiti zelo raznovrstne voznike. Ti pa si lahko svoje osebne nastavitve preprosto shranijo s čo funkcije one-touch memory. Poleg bivalnih barvnih kombinacij notranjost polepša obilica lesa in detajli iz poliranega aluminija. Lesene obloge so tokrat razpotegnili celo do samih merilnikov. Ti so lepo pregledni, elegantno obrobljeni in razvrš?eni v hišnem slogu. V novi A8 je seveda vgrajen audijev multimedijski vmesnik MMI (multi media interface), povsem novi sistem za interaktivno uporabo avtomobilske in komunikacijske tehnologije. Nenazadnje ali pa? najprej pa je poudarka vreden tudi sistem dostopa in zagona imenovan advanced key.

MOTORJI IN TEHNIKA

Kot smo že omenili, bosta na čtku na voljo dva V8-motorja s 4,2 l in 3,7 l gibne prostornine, oba v povezavi z audijevim štirikolesnim pogonom quattro, ki je v tem razredu še vedno edini primer štirikolesnega pogona. Vči 4.2 litrski motor zmore 246 kW (335 KM) pri 6.500 vrtljajih v minuti. Nči navor 430 Nm doseže pri 3.500 vrtljajih, kar zadoš?a za elektronsko omejeno čo hitrost 250 km/h in pospešek od 0 do 100 km/h v 6,3 sekunde.

3.7 litrski V 8 pridela 206 kW (280 KM ) pri 6.000 vrtljajih. Navor tokrat znaša 360 Nm pri 3.750 vrtljajih če gredi v minuti. Nča hitrost se č pri 250 km/h. Pospešek pa je tokrat skromnejši, a še vedno po volji športnikom: 7,3 s.

Novost v A8 je 6-stopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo tiptronic, z čim in športnim prestavnim programom. Po želji lahko prestave menjate s prestavnimi tipkami na volanu ali s premikanjem prestavne čce naprej in nazaj. Parkirna zavora ni ve? ča, temve? elektromehanska.

Aluminijasto podvozje ima prednjo štirivodilsko premo ter zadnjo premo s trapeznimi vodili. Serijsko je vgrajeno prilagodljivo čo vzmetenje adaptive air suspension z brezstopenjsko nastavljivim blaženjem, kar zmanjšuje gibanje karoserije ter obenem izboljšuje lego na cesti in udobje pri vožnji. Voznik lahko ? po želji ? izbira med tremi možnimi nastavitvami s katerimi lahko zadovolji vse svoje želje in potrebe v razponu od izrazito športne do maksimalno udobne vožnje. Dodatna dvignjena nastavitev (lift) se uporablja za maksimalni odmik od tal na grbinastih terenih. Po želji je č čti športno podvozje adaptive air suspension ? sport, prav tako s tremi nastavitvami vendar v tem primeru za izrazito športno prilagajanje voznikovim željam. Nespremenjena ostaja funkcija lift za maksimalni dvig vozila od tal.

VARNOST

Za varnost je v Audiju A8 dobro poskrbljeno. ?e prvo pogledamo varnost čvine, zanjo poskrbi accoustic parking system, ki voznika obveš?a o oddaljenosti do ovir pri parkiranju. Poleg za ta razred čjne navlake ima A8 vgrajeno posebno tehnologijo adaptive light, ki č čo osvetljenost po zaslugi smerno prilagodljivih č. Tempomat adaptive cruise control s čo radarja samodejno vzdržuje razdaljo do spredaj čga vozila. Avtomatski sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah pa čje, da bi prezrli praznjenje pnevmatike in s tem ogrozili svojo varnost. Ta je bila v ospredju tudi pri izboljšanju tehnologije čih vre?. Tako je dvostopenjsko proženje čih blazin za voznika in sovoznika ter serijski Audijev sistem čih blazin za glavo sideguard še zadnja uteha, ?e vam ni uspelo ostati na cesti. V tem primeru vam bodo prav prišli tudi aktivni prednji vzglavniki.

Novi Audi A8 je torej napredna in lepa limuzina, ki ima nalogo braniti ?ast zelo uspešnega predhodnika. To je nehvaležna naloga, ki jo oteži še konkurenca (celo iz istega koncerna) z zelo visokimi merili, ter vedno bolj razvajeni kupci. Ampak glede na to, da ima obilico naprednih rešitev in dobrih lastnosti, ter ustrezen ugled, mu je lepa prihodnost tako reko? položena v zibko. Še vedno pa morajo starši za ustrezen razvoj otroka sploh v prvih letih rasti vanj veliko vlagati.


Alpra

Galerija: