Novice

SAMO: Težko prislužene stopničke

Zadnji tekmovalni vikend Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov ? NIL Motorsport Cup 2008 se je odvijal med 26. in 28. septembrom na avstrijskem dirkališču Salzburgring. Samu Čedetu, kot tudi celotni ekipi, bo sobotna dirka ostala v lepem spominu saj so po letu dni napornega pripravljanja BMW-ja končno okusili slast pohoda na stopničke. Samo je namreč na prvi dirki osvojil odlično tretje mesto v generalni razvrstitvi.

 

Samo je prve kilometre na rahlo razmočeni progi prevozil previdno in z ekipo še iskal pravilne nastavitve. Ekipa je želela predvsem preizkusiti dirkalnik, zato se z 11. doseženim časom na uradnem treningu ni obremenjevala. Na sobotni dirki se je vse obrnilo na glavo, ko je bil prvi štart zaradi nesreče prekinjen. Samo je skozi dirko konstantno napredoval in prehiteval tekmece vse do zadnjega kroga, ko se je uspel prebiti na odlično tretje mesto. Po naporni sezoni, polni težav, so se končno poplačale vse pretečene kaplje znoja.

 

Na nedeljski dirki so se žal predvidevanja, da motor ne bo več dolgo zdržal uresničila, zato je moral Samo predčasno zaključiti dirko. Kljub vsemu je Samo Čede zadovoljen z zbranim izkupičkom zadnje letošnje preizkušnje: ?Če potegnemo črto, sem zadovoljen z zadnjim vikendom, vendar malo manj s sezono. Smo optimisti in smo že v ponedeljek pričeli s pripravami za sezono 2009. V soboto je bila dobra dirka ? na koncu sem imel še malo sreče in tako uspel priti do tretjega mesta. Ker je že v soboto motor napovedal svoje slovo, smo upali, da bo zdržal, pa je bilo upanje zaman. Jesenski in zimski čas bomo izkoristili za res dobro pripravo dirkalnika, saj si tako jaz kot ekipa želimo dobrih fightov na pisti. Konkurenci ne bo lahko, obljubim.?

 

Sedaj nas čaka zimski premor, ki bo bistveni del prihajajoče sezone. Tekom zime vas bomo redno obveščali o novostih ekipe Samo racing.


Galerija: