Novice

Partnerstvo med Renaultom in EDF

 

Renault in EDF sta objavila podpis sporazuma o vzpostavitvi, zaenkrat le v Franciji, sistema individualnega transporta z nič emisijami v velikem obsegu.  Cilj tega partnerstva je ponuditi električno vozilo kot rešitev, ki v očeh potrošnikov ponuja zanesljiv in privlačen prevoz. To partnerstvo sta sklenila Carlos Ghosn, predsednik Renaulta in predsednik Nissana, ter Pierre Gadonneix, predsednik-generalni direktor EDF.

 

Zveza Renault Nissan si prizadeva postati največji proizvajalec vozil z nič emisijami. Francija bo tako eno prvih svetovnih tržišč, ki bo začelo s prodajo v celoti električnega vozila. Podobna partnerstva so z Zvezo Renault Nissan že podpisali Izrael, Danska, Portugalska, država Tennessee (ZDA) in prefektura Kanagawa (Japonska).

 

EDF, lastnik največjega parka električnih vozil na svetu, ima znanje in bogate izkušnje v zvezi s tehnologijami shranjevanja električne energije, infrastrukture za napajanje in eksperimentiranja na področju vozil na napajanje. EDF želi promovirati tovrstno možnost čiste in tihe mobilnosti.

 

V skladu s sporazumom je cilj Zveze Renault Nissan in EDF potrošnikom omogočiti dostop do električnih vozil leta 2011. Za ta namen bosta Zveza Renault Nissan in EDF proučila inovativen komercialni koncept, ki bo odprt tudi za druga zainteresirana podjetja, z namenom zagotoviti v predvidenem roku t.i. operaterja električne mobilnosti.  Ta naj bi kupcem zagotovil infrastrukturo za električno napajanje in določeno neodvisnost vozila.

 

Do januarja 2010 bodo partnerji opravili raziskave na področju inženiringa (shranjevanje energije in infrastruktura za napajanje), domače in evropske zakonodaje ter vseh potrebnih tehničnih in finančnih vidikov. Ti vključujejo tudi vzpostavljanje potrebnih partnerstev, tako da bo v času komercializacije vozil leta 2011 vsa potrebna infrastruktura nared.


Galerija: