Novice

Na Škotskem je Ford Fiesta osvojila naslov 'Avto leta'

 

Na enajstem Združenju škotskih avtomobilskih novinarjev (ASMW) je nova Ford Fiesta osvojila prestižni naslov "Scottish Car of the Year 2008".


Žirija, ki jo sestavlja sedemnajst škotskih avtomobilskih novinarjev, je testirala vse nove modele in izbrala osem zmagovalcev v posameznih kategorijah. Na slovesnosti je bila nova Fiesta okronana s prestižnim naslovom 'Avto leta'. Žirijo je Fiesta prepričala s svojim stilom, dinamičnimi voznimi lastnostmi in odlično ceno.


Že drugo leto zapored je ASMW podelil nagrado Fordu, lani je ta naslov osvojil Mondeo. V kategoriji za najboljši 4x4 športni terenec pa je naslov prejel model Ford Kuga.

 

Nagrade je izročil predsednik ASMW združenja Bill Caven, ki je izjavil: ?Za vsakega avtomobilskega proizvajalca je enkratna osvojitev naslova 'Scottish Car of the Year' čudovit dosežek. Da dobi nagrado dvakrat zapovrstjo isti avtomobilski proizvajalec je popolnoma neverjetno. Nova Ford Fiesta je preprosto prehitela ostale, ko govorimo o svežini novega modela, ki je dinamičen, atraktiven in cenovno dostopen. V prvih testnih vožnjah nas je Fiesta vse takoj prepričala. Ob upoštevanju konkurence in novih modelov, je 'Blue Oval' dosegel izjemen uspeh.?

 

Po prejemu nagrade je Ian Slater, podpredsednik komunikacij pri Ford Evropa dejal: "Navdušeni smo, da je nova Ford Fiesta osvojila naslov 'Scottish Car of the Year'. Še posebej sem zadovoljen, da sta vizija in vloženo trdo delo oblikovalcev in inženirjev pri novi Fiesti nagrajeni tako plemenito. ASMWu (Scottish Association of Motoring Writers) se za to priznanje v imenu Forda najlepše zahvaljujem. "

 

 

 


Galerija: