Novice

Ford namerava spremeniti lastniški delež v Mazdi

 

 

 

Podjetje Mazda Motor Corporation (Mazda) je  objavilo, da bo Mazda skupaj z nekaterimi svojimi strateškimi poslovnimi partnerji odkupilo večino deleža, ki ga ima v lasti podjetje Ford Motor Company (Ford).

 

Tako se bo razmerje Fordove lastnine Mazdinih delnic zmanjšalo od 33,4 na nekaj več kot 13 odstotkov. Nov sporazum bo obema podjetjema omogočal nadaljevanje skupnih strateških odnosov, ki so partnerja povezovali skoraj 30 let.

 

?Prodaja Mazdinega deleža našega partnerja Forda ne bo v nobeni meri vplivala na Mazdino strateško usmerjenost. Pri Mazdi bomo nadaljevali s pospeševanjem izboljšav Mazdinih produktov in inovativnega pristopa na področju obvladovanja stroškov,? je dejal Mazdin predsednik in generalni izvršni direktor Hisakazu Imaki. Ob tem še Imaki dodaja, da bo Mazda nadaljevala s strateškim sodelovanjem s Fordom pri skupnih aktivnostih ter tudi skupno tehnologijo na področju karoserije in motorjev.

 

Ta sporazum omogoča Fordu povečanje kapitala, ki bo podjetju pomagal pri vlaganju v prenovo palete izdelkov, obenem pa bosta podjetji Ford in Mazda lahko nadaljevali z uspešnimi strateškimi odnosi, ki so v interesu obeh strani,? je dejal Fordov predsednik in generalni izvršni direktor Alan Mulally.

 

Mazdin delež, ki ga bo prodalo podjetje Ford, bo kupila Mazda in skupina Mazdinih strateških poslovnih partnerjev, pri čemer bo vsaka stran kupila določeno število delnic.


Galerija: