Predstavitve

Novi Nissan 370Z

Med 21. in 30. novembrom bo v Los Angelesu potekal avtomobilski salon s posebej vidno vlogo Nissana. Na prireditvi, ki je odločno zazrta v prihodnost, bodo predstavljene številne inovativne, posebej učinkovite tehnične rešitve in vznemirljive, s čustvi prežete novosti.

 

19. novembra, na prvi novinarski dan, je svetovno premiero doživel novi, oblikovno dovršen in zmogljivostno prepričljiv športni avtomobil, Nissan 370Z. Novi rod Nissanovega športnega avtomobila s črko Z v oznaki, ki je zadnjo zamenjavo rodov doživel leta 2003, izhaja iz ravnovesja zmogljivosti, slogovne prepričljivosti in dokazanih vrednot znamke.

 

Zanj so na novo zasnovali in oblikovali sleherni del. Tako ima vznemirljiv športni novinec krajšo medosno razdaljo, večji obseg uporabe lahkih materialov, motor z večjo delovno prostornino, ki doseže za 19 kW (26 KM) večjo moč, nov sedemstopenjski samodejni menjalnik in kot prvi avtomobil v globalnem merilu tudi poseben sistem sinhronizacije vrtljajev motorja ob prestavljanju navzdol z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

 

Novi, 3,7-litrski motor V6, z učinkovitim sistemom zamika krmiljenja ventilov, doseže največjo moč 244 kW (332 KM). Izjemne zmogljivosti Nissanu 370Z pa poleg ostalega zagotavljajo posebej trdna zgradba in ugodno razmerje med močjo in navorom pogonskega agregata ter maso.

 

Nissan 307Z bo v evropske prodajne salone zapeljal v letu 2009.


Galerija: