Novice

Proizvodnja Grande Punta dosegla številko 1.000.000

 

 

Iz proizvodnje linije Fiatove tovarne v Melfiju je zapeljal  milijonti Grande Punto. Model je na trg prišel leta 2005 in je dedič dveh uspešnih predhodnikov: prvega Punta (1993 - 1999) ter Punta Classic, ki je bil lansiran leta 1999 in je še vedno naprodaj. Izdelanih je bilo več kot 3,5 milijona prvih Puntov, proizvodnja Punta Classic pa je že presegla tri milijone izdelanih vozil. Milijonti Grande Punto je namenjen na angleški trg.

 Gre za različico Passionate Red Sport, ki jo opremlja bencinski motor 1,4 z 88 kW / 120 KM. Po videzu avtomobil izstopa tudi zaradi velike električne strehe ?Skydome?, litih platišč s pnevmatikami 205/45 R17 in kromiraniranih stranskih ogledal.

Fiat Grande Punto je na mednarodnem trgu velika uspešnica. 30 % kupcev naroči v vozilu infotelematski sistem Blue&Me?. 40 % kupcev zaradi udobja in varnosti izbere opremo Dynamic. Pred nekaj tedni pa se je Grande Punto s kombiniranim pogonom na bencin/metan pridružil razvejani paleti Natural Power, ki jo sestavljajo modeli Panda, Multipla, Dobl? in Punto Classic. V tem času je bilo med vsemi prodanimi Grande Punto kar 24 % vozil Grande Punto Natural Power. Gre za okolju prijazno vozilo, ki je zaradi svoje nizke porabe tudi ekonomično. Hkrati pa ga odlikujejo tudi odlična zmogljivost, prilagodljivost in varnost.

Žal v Sloveniji metana na bencinskih servisih ni na voljo, zato Avto Triglav za vozila Fiat, Lancia in Alfa Romeo ponuja možnost naknadne vgradnje pogona z vrsto avtoplina, ki je na voljo v Sloveniji.

Fiat.si


Galerija: