Novice

Toyota, Peugeot in Citroen slavijo proizvodnjo milijontega vozila

 

 

 

Družbe PSA Peugeot Citroën in Toyota Motor Corporation (TMC) so danes naznanile, da Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) slavi proizvodnjo milijontega vozila v tovarni Kolin v Češki republiki.  Predsednik tovarne TPCA Yasuhiro TAKAHASHI bo 13. decembra 2008 županu mesta Kolin, Jiriju BURICu, predal vozilo Citroën C1 [s 5 vrati, 1-litrski bencinski motor, rdeče barve].

 

Zastavljeni cilj, milijon proizvedenih vozil, smo dosegli prej kot v 3 letih in 9 mesecih od njegovega lansiranja. To kaže na uspešno sodelovanje med skupinama PSA Peugeot Citroën in TMC. Že od vsega začetka v letu 2005 trije modeli, ki jih proizvaja tovarna TPCA, Peugeot 107, Citroën C1 in Toyota Aygo, beležijo nenehen tržni uspeh. Ponudba manjših vozil osnovne stopnje opremljenosti prispeva k varčni in ekološki mobilnosti, ki je še posebej v skladu z obstoječimi spremembami evropskega avtomobilskega tržča.

 

3 in 5-vratne izvedenke vozil, z bencinskim ali dizelskim motorjem, zagotavljajo eno od najnižjih porab goriva in emisij CO2 na tržču. Od 29. novembra dalje se je stil vozil, ki jih proizvaja tovarna TPCA, rahlo spremenil: vsak model se ponaša s še bolj dinamičnim, robustnejšim in izrazitejšim stilom.

 

Tovarna v Kolinu, ki se nahaja 60 km od Prage, zaposluje približno 3500 delavcev. V njej izvajajo vse postopke prešanja, poobdelave, barvanja in montaže. Tovarna TPCA za skupino PSA Peugeot Citroën in družbo TMC predstavlja investicijo v skupnem znesku 1,3 milijarde evrov.


Galerija: