Predstavitve

VW Scirocco

VW scirocco se je vrnil. Ime ostaja, prav tako njegovo poslanstvo. Samozavest, temperament, to je tisto kar je podedoval od dveh  predhodnih generacij in se na ceste vraća po 34 letih, odkar je bila predstavljena prva generacija. Oblika 4,25 metra dolgega novega športnega kupeja  je zapeljiva. Kratek pokrov motornega prostora, dolga streha in nizka silhueta, dinamične linije, ozka maska med markantnima žarometoma, velike zadnje luči.  Izgled je le del tistega zaradi česar lahko scirocco samozavestno zre v oči svojih občudovalcev in seveda  tudi konkurentov.

Kupeje odlikuje dovršena oblika z detajli in vozne lastnosti, pri čemer uporabnost in racionalnost ni na prvem mestu, piš vetra  ob vožnji z odprto streho pa lastnike kupejev ne prepriča, da bi izbrali kabrioleta. Barvna paleta karoserij ni široka, nudi pa zanimive odtenke, od candy bele do strupeno  zelene.  Notranjost je izdelana v skladu s volkswagnovo strategijo urejeno, ergonomično.   Kot se za kupeje spodobi ima tudi scirocco serijsko vgrajena športna sprednja sedeža in kot dva individualna sedeža zasnovana zadnja klop. Ob odločitvi za panoramsko strešno okno, pa  bo užitek zagotovljen pri pogledu v nebo. Energičen zvok motorja lahko dopolni  multimedijski center, ki nudi radijsko-navigacijski sistem,  trdi disk, DVD-predvajalnik in 6,5-palčni zaslon,  ki je občutljiv na dotik. Za zvok poskrbi avdiosistem DYNAUDIO Excite z 8-kanalnim ojačevalnikom. 

Poleg dinamične zunanjosti in urejene notranjosti, doda svoje kombinacija motorja, menjlanika in podvozja. Vsi motorji v ponudbi  so sodobni, zmogljivi, z zmanjšano porabo goriva ter  z nizko stopnjo izpušnih emisij CO2. Moč bencinskih turbo motorjev s prostornino 1.4, in 2.0 litra znaša  90 kW (122 KM), 118 kW (160 KM) in 147 kW (200 KM). Paleto turbo bencinskih  motorjev dopolnjuje dizelski  2.0 TDI motor, z močjo 103 kW (140 KM). To pa vsekakor ni dokončna paleta motorjev, pričakovati je lahko še kaj močnejšega. Za dodatno dinamiko poskrbi izbor menjalnikov,  športno zasnovani 6-stopenjski ročni menjalnik ali opcijski 6- oz. 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG. Izbira kombinacije motorja in prenosa moči-menjalnika   je le pika na i tistemu, kar ponuja vozilo kot celota. Za stik s cestiščem poskrbi komplet platišč s pnevmatikami velikosti 17  ali 18. Sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) lahko ob doplačilu prilagaja nastavitev podvozja načinu vožnje in lastnostim cestišča. Pri čemer lahko voznik s pritiskom na tipko izbira med športno, normalno in udobno nastavitvijo. Scirocco ni spet nekaj novega, je ime s tradicijo in zato  v njegov uspeh ne gre dvomiti.


Galerija: