Predstavitve

Petvratna Mazde3 na salonu v Bologni 2008

 

 

Mazda Motor Corporation je na avtomobilskem salonu v Bologni 3. decembra 2008 premierno predstavila novo Mazdo3 s petimi vrati (na Japonskem znano kot Mazda Axela). Druga generacija petvratne Mazde3 oblikovno sledi svoji 4-vratni limuzinski različici, ki je trenutno na ogled na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Novo petvratno Mazdo3 odlikujejo enake lastnosti kot limuzinsko karoserijsko izvedbo s športnim in dinamičnim dizajnom ter vrhunskimi okoljevarstvenimi in varnostnimi karakteristikami. 

 

Pri razvoju je bil velik poudarek namenjen varovanju okolja ob istočasnem zagotavljanju učinkovitih pogonskih sklopov, Mazdine značilne strategije zniževanja mase vozila ter najboljše aerodinamičnosti v svojem razredu.

 

Vse različice bencinskih motorjev nove Mazde3 bodo nudile napredno okoljevarstveno tehnologijo ter prvi inovativni na nanotehnologiji temelječi katalizator. Tovrstna tehnologija Mazdi omogoča znižanje uporabe redkih surovin, kot sta platina in paladij.

 

Nova linija motorjev je prilagojena zahtevam evropskega trga in sedaj obsega nov Mazdin 2.2-litrski turbo dizelski motor s tehniko skupnega voda, ki bo predstavljal dodatek k že obstoječim 1.6 in 2-litrskega bencinskega motorja ter 1.6-litrskega turbo dizelskega agregata. Novi 2.2-litrski turbo dizelski motor zagotavlja visoke zmogljivosti ob nižjih emisijah in manjši porabi goriva. Na voljo bo v dveh izvedbah s 150 in 185 konjskimi močmi. Oba motorja odlikujejo izjemno nizke emisijske vrednosti, ki ustrezajo evropski zakonodaji Euro 5. Prav tako je znatno znižana poraba goriva in emisije ogljikovega dioksida v primerjavi s sedanjo 2-litrsko različico.


Galerija: