Novice

Mazda izdelala dva milijona Mazd3

 

 

Mazda Motor Corporation je sporočila, da je konec meseca oktobra 2008 proizvodnja najpriljubljenejšega modela Mazda3 dosegla število dveh milijonov. Mazda3 je pomemben mejnik dosegla v petih letih in štirih mesecih. To predstavlja najkrajše obdobje doslej za doseganje obsega proizvodnje, odkar je Mazda leta 2002 predstavila novo generacijo modelov Zoom-Zoom.

 

Mazda3 je zaradi izvrstnih voznih lastnosti in dizajna vozila s strani kupcev po vsem svetu deležna številnih pohval. To je na kumulativni ravni privedlo do izjemno hitrega dosega dveh milijonov primerkov vozil. Mazda3 je tako prvi Mazdin model, ki že štiri leta nenehno dosega stalno rast proizvodnje.

 

Nenehna rast proizvodnje

Mazda je pričela s proizvodnjo Mazde3 meseca junija 2003 v tovarni Hofu v prefekturi Jamaguči v zahodnem delu Japonske. Od tedaj je bilo priljubljeno kompaktno vozilo prodano v več kot stotih državah. Mazda3 je v globalnem obsegu doslej prejela 94 avtomobilskih nagrad ? med drugim priznanje ?Slovenski avto leta 2004? ? kar kaže na velik ugled avtomobila tako pri kupcih kot pri novinarski stroki.

 

Mazdina vozila nudijo izjemne vozne lastnosti, dinamičnost, nizke izpuste škodljivih plinov ter visoka varnostna merila, kar sovpada z Mazdino dolgoročno vizijo tehnološkega razvoja filozofije Zoom-Zoom.

 

Globalno najpriljubljenejši Mazdin model

V Sloveniji je bilo od prihoda Mazde3 na slovenski trg meseca oktobra 2003 do današnjega dne skupno prodanih 2.100 primerkov Mazd3, od tega je bilo od pričetka letošnjega januarja do konca meseca oktobra zabeleženih 260 registracij tega v svetovnem merilu najbolj prodajanega Mazdinega modela. Pri slovenskih kupcih je sicer najbolj priljubljena petvratna Mazda3 Sport, medtem ko je na primer priljubljenost limuzinske različice največja pri ameriških kupcih.

  

Posebna decembrska ponudba

Pri Mazdi Motor Slovenija v prednovoletni ponudbi za vse modele Mazda3 nudijo kupcem izjemno ugodne pogoje financiranja nakupa.


Galerija: