Novice

Novi C5 je "Taksi leta 2008/2009"

18. novembra je bil novi Citroën C5 HDi 138 FAP v razredu limuzin izbran za "Taksi leta 2008/2009". Nagrada, ki potrjuje uspeh vozil znamke Citroën, saj je lani voziloGrand C4 Picasso HDi 138 FAP to nagrado prejelo v razredu enoprostorcev.

 

 

Izbor za nagrado "Taksi leta 2008/2009", ki jo sicer vsako leto organizira revija L?Officiel du taxi, je namenjena vozilom, ki jih vozniki taksijev, obrtnikov, ... najbolj cenijo. Med 26 modeli, ki so prvič vstopili na trg med majem 2007 in junijem 2008, ali so v istem obdobju doživeli večje spremembe, so bralci revije v treh različnih kategorijah lahko izbirali svoj "Taksi leta" (limuzina, karavan in enoprostorec).

V razredu limuzin je bil nagrajen novi C5 HDi 138 FAP (s filtrom sajastih delcev).

 

Glede na čas, ki ga profesionalni uporabniki preživijo v svojem avtomobilu, je jasno, da omenjena nagrada govori o udobju, ugodju v vožnji, zanesljivosti in dinamičnih lastnostih novega C5. Glede slednjih: novi C5 je na voljo z dvema različnima sistemoma vzmetenja: z mehanskim vzmetenjem za boljše občutenje ceste in vzmetenjem Hydractive III + za lego na cesti najvišje stopnje.

C5 z začetkom prodaje limuzinske izvedenke v aprilu, izvedenke Tourer pa v juniju 2008, je vodilno vozilo v svojem razredu v Franciji.

 

Poleg omenjene nagrade je novi C5 prejel tudi nagrado za najbolj estetski avtomobil. Nagrade, ki potrjujejo prisotnost znamke Citroën med profesionalnimi uporabniki avtomobilov. Letos je znamka Citroën v Franciji dostavila več kot 2000 taksijev, to so bila pretežno vozila C4 Picasso in novi C5.


Galerija: