Novice

Audi A5/S5 Cabriolet ? občutek vetra v laseh

Dinamičen in očarljiv ? novi A5 Cabriolet je pravi Audi, poleg tega pa še posebej vznemirljiv. Štirisedežnik s platneno zložljivo streho svoj športni značaj združuje z občutenjem svobode širnega neba, izrednim udobjem in visoko funkcionalnostjo. S sedmimi zmogljivimi motornimi različicami, dinamičnim podvozjem in široko paleto funkcij vrhunske dodatne opreme velja Audijev novinec za najprivlačnejši kabriolet srednjega avtomobilskega razreda. Kot vrhunski model v novi seriji Audijevih kabrioletov se predstavlja Audi S5 Cabriolet, ki ga poganja novi 6-valjni motor s prostornino treh litrov, tlačnim polnjenjem in direktnim vbrizgavanjem bencina. Za osnovni model 1.8 TFSI s 118 kW (160 KM) in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom bo v Nemčiji treba odšteti od 37.300 evrov dalje. Prve A5 Cabriolete bo mogoče kupiti v drugem četrtletju 2009.


Kot vsi Audijevi modeli kabrioletov ima tudi novi A5 Cabriolet klasično platneno zložljivo streho, ki mu s svojimi privlačnimi linijami daje značilno dinamično eleganco. Lahka platnena streha se odpre v 15 in zapre v 17 sekundah. Popolnoma avtomatski pogon je serijski. Audi ima v svoji ponudbi tudi zložljivo streho z odlično zvočno izolacijo, ki zmanjša hrup vetra na nivo, primerljiv z limuzinami.

Zložljiva streha Audijevega kabrioleta A5 se zloži tako, da v prtljažniku zasede zelo malo prostora ? tam ostane še 320 litrov prostornine, s čimer prekaša vse tekmece. Pri odpiranju strehe se predal za zložljivo streho samodejno spusti navzdol.


Prav tako funkcionalno je tudi zložljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi, v katerem je odprtina za prevoz daljših predmetov, zaradi katere se prostornina prtljažnika poveča kar na 750 litrov.

Notranje udobje zaokrožajo avtomatski podajalniki varnostnih pasov, za sprednja sedeža pa je po želji na voljo ogrevanje prostora za glavo. V Audijevi ponudbi so tudi usnjeni sedeži s posebnim slojem, ki preprečuje pregrevanje. V vozilu se lahko udobno namestijo štiri osebe. Razkošna notranjost in odlična ergonomska zasnova ustvarjata občutek športne elegance. Za optimalno togost in zaščito za primer trčenja skrbi jeklo najvišje trdnosti ter načrtne ojačitve karoserije.


A5 Cabriolet bo sprva na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema z zmogljivostjo od 132 kW (180 KM) do 195 kW (265 KM). Vseh pet agregatov ima sistem direktnega vbrizgavanja goriva in vsi razen enega so opremljeni s turbopolnilnikom. Za prenos moči skrbijo 6-stopenjski ročni menjalnik, brezstopenjski ali 7-stopenjski menjalnik S tronic, ki omogoča zelo hitro prestavljanje.

Poleg pogona na sprednji kolesni par ponuja Audi za zmogljivejše motorje tudi stalni štirikolesni pogon quattro. Prav tako je na voljo inovativni športni diferencial, ki pogonsko moč variabilno razporeja med zadnji dve kolesi ter tako omogoča še bolj dinamično in varnejšo vožnjo.

 

www.audi.si


Galerija: