Novice

AC-donacija: In vendar je jutri lahko lepši

Podjetja AC- Intercar d.o.o., AC-Konim d.o.o. in Autocommerce d.o.o., so letos sredstva, ki bi jih sicer porabili za poslovna darila in voščilnice, namenili nakupu petih invalidskih vozičkov za invalidne osebe, ki so po mnenju Zveze paraplegikov Slovenije najbolj upravičeni do donacije. Invalidske vozičke bodo prejeli člani regionalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije iz Podbrda, Vrhnike, Cerkvenjaka, Kopra in Metlike.

Namen projekta je sooblikovanje lepše prihodnosti in prispevanje k večji kakovosti življenja, konkretni cilj pa olajšati gibanje in življenje ljudem, ki so na tak ali drugačen način postali paraplegiki.

?Ključna dejavnost naših podjetij je v svojem bistvu povezana z mobilnostjo, zato smo želeli invalidnim osebam omogočiti prav to - mobilnost in lepši, bolj kakovosten način življenja,? je namen projekta komentiral Štefan Vöröš, direktor vseh treh družb. ?Zavedamo se tragičnosti nesreč, ki se niso zgodile po lastni krivdi, človeka pa močno prikrajšajo za naravno danost kakovosti življenja, ki jo prinaša mobilnost. Zato se nam je izbira sodelovanja z Zvezo paraplegikov Slovenija in pomoč njihovim članom zdela povsem logična,? je še dodal Vöröš.

?Veseli smo, da je Autocommerce prišel do nas s to pobudo, saj imamo v zvezi kar nekaj posameznikov, ki so zaradi hudih posledic različnih nesreč močno prikrajšani za marsikatero kakovost življenja,? je ob prejemu donacije povedal Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije. ?V primeru nesreč s hudimi posledicami tetra in paraplegije je ključna aktivna rehabilitacija in vrnitev v normalno življenje vsakega izmed poškodovancev. Invalidski vozički, ki so jih prejeli naši člani, jim bodo zagotovo polepšali njihov vsakdan,? je še dodal Kastelic.

Glavni donatorji v projektu so bila podjetja družbe Autocommerce: AC-Intercar d.o.o., AC-Konim d.o.o., Autocommerce d.o.o.

Podporo projektu so nudili: ACH, d.d., Daimler AC Leasing d.o.o., Arnoldvuga+, Studio Orca d.o.o., Creativ ? Novi mediji d.o.o., RPS d.o.o., AC-Sistemi d.o.o. in INKLA plus
 

Galerija: