Novice

Ponovno rojstvo roadsterja

Klasična izvedba roadsterja je ponovno tukaj ? še bolj zmogljiv in trendovsko oblikovan kot kdajkoli prej, v prispodobi moderne interpretacije te posebne vrste avtomobila. Njegovo ime je BMW Z4, edinstveno vozilo v svojem segmentu avtomobilov, ki združuje klasična razmerja izvedbe roadster, s položajem sedenja poleg zadnje preme, pogonom na zadnji par koles in avtomatsko zložljivo trdo streho. 

Novi BMW Z4 zagotavlja nepozabno veselje do vožnje, tako značilno za BMW roadster, s posebej sofisticiranimi priokusom izjemnega sloga. Z vožnjo ob odprti strehi, ponuja ta vrhunski dvosedežnik neposreden stik s sončnimi žarki in vetrom, medtem ko omogoča vožnja ob zaprti strehi popolno udobje športnega coupéja v premium segmentu avtomobilov. Skozi raznolikost in zares celo vrsto kakovostnih rešitev, predstavlja novi BMW Z4 ponovno rojstvo izvedbe roadster.

Ne glede na avtentična razmerja in govorico zunanjega videza avtomobila, se oblika novega BMW Z4 še posebej odlikuje s klasičnimi podrobnostmi, ki so interpretirane v modernem, trendovskem slogu, tako značilnem za novi BMW Z4. Ta izvrstni dvosedežnik tako ponuja edinstveno kombinacijo izjemne elegance, prvovrstne agilnosti in vrhunskega udobja vožnje. Dvodelna trda streha s konstrukcijo iz lahke lupine, ki je izdelana iz aluminijeve zlitine, se odlično spoji s konceptom strešnega dela, pri čemer se skozi ta proces ohrani maksimalna prostornost. Tudi pri zaprti strehi zadrži novi BMW Z4 vsa razmerja, ki so tako značilna za čisto pravi roadster. S tovrstnimi kakovostnimi rešitvami se novi BMW Z4 predstavlja v vlogi avtentičnega naslednika obeh modelskih različic, BMW Z4 roadster in BMW Z4 coupé.

Za zagotavljanje strastnega veselja do vožnje v vsakem trenutku, je novi BMW Z4 na voljo s tremi vrstnimi šestvaljnimi pogonskimi agregati, s 3 ali 2.5-litrsko delovno prostornino: največji razvoj moči 225 kW/306 KM pri BMW Z4 sDrive35i, 190 kW/258 KM pri BMW Z4 sDrive30i in 150 kW/204 KM pri BMW Z4 sDrive23i, zagotavlja zares vrhunsko zmogljivost in dinamično pospeševanje v vseh območjih vrtljajev.

Obsežna raba paketa inovativnih tehnologij razvojne strategije BMW EfficientDynamics, še izraziteje poudari nedosegljivo ravnotežje veselja do vožnje in ekonomičnosti porabe goriva. Nenazadnje pa najzmogljivejša modelska različica ni na voljo le s svojim ?običajnim? ročnim šest stopenjskim menjalnikom, temveč tudi s sedem stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom in dvojno sklopko.  

S serijsko vgradnjo sistema Dynamic Drive Control, omogoča BMW Z4 vozniku, z enostavnim pritiskom gumba, možnost izbire treh različnih načinov vožnje s prilagodljivo nastavitvijo podvozja in vzmetenja. BMW iDrive je sedaj premierno opcijsko na voljo tudi pri izvedbi BMW roadster. Nova generacija nadzornega sistema iDrive je razpoložljiva z opcijskim navigacijskim sistemom Professional.

www.bmwgroup.com   


Galerija: