Tehnika - novosti

GM in Iberdrola sta podpisala pogodbo o analizi infrastrukture za polnjenje vozi

General Motors Europe in Iberdrola sta podpisala pogodbo o pričetku študije, s katero se bo analizirala infrastruktura za polnjenje vozila na električni pogon

 

? Sodelovanje med General Motors Europe in Iberdrole predstavlja interese obeh podjetij pri razvoju takšnih vozil, katerih proizvodnja v velikih količinah bi zagotovila zaščito okolja skozi energetsko raznolikost v prometu

? Pogodbo sta podpisala Javier Villalba, direktor Španske mreže Iberdrole, in Jamal El-Hout, podpredsednik za planiranje proizvodov iz General Motorsa Europe

 

General Motors Europe in Iberdrola sta podpisala pogodbo, da skupaj izdelata študijo o izvedljivosti, ki bo vključevala analizo tehniških zahtev infrastrukture polnjenja za potrebe integriranega marketinga in cene vzdrževanja električnih avtomobilov. Pogodbo sta podpisala Javier Villalba, direktor Španske mreže Iberdrole, in Jamal El-Hout, podpredsednik za planiranje proizvodov iz General Motorsa Europe.

 

Sodelovanje predstavlja interese obeh podjetij, kot tusi svetovnih voditeljev na posameznih področij, da se vzpodbudi razvoj električnih avtomobilov, še posebaj električnih avtomobilov s podaljšanim dosegom kot je Chevrolet Volt, ki lahko pri masivni uporabi znatno pomaga pri povečanju energetske učinkovitosti in zaštiti okolja.

 

Obe podjetji že sodelujeta skupaj na pomebnem mednarodnem projektu, ki je povezan s polnjenjem električnih vozil. Projekt je koordiniran s strani uglednega Raziskovalnega inštituta za električno energijo (Electric Power Research Institute, EPRI) iz Združenih  Držav, v projektu pa sodeluje 41 podjetji iz celega sveta, ki se ukvarjajo z električno energijo.

 

Študija, ki se bo izvajala v Španiji in Veliki Britaniji, bo temeljila na dveh glavnih področjih in sicer, enostavno in varno polnjenje za uporabnike. GM in Iberdrola bosta analizirala zahteve za namestitev vtičnic doma in v pisarnah, na javnih ali privatnih parkiriščih ter  inštalacijo električnega merilnika.

 

V okviru te študije, oba podjetja pričakujeta, da bosta razvila specifične postopke s katerimi se bo čim bolje izkoristilo vse prednosti električnih avtomobilov. General Motors Europe in Iberdrola bosta analizirala tehnologijo E-REV in kapaciteto električne mreže ter bosta specificirala pogoje za električno polnjenje vozila.

 

V primeru, da bo rezultat raziskave pozitiven, obe podjetji predvitevata možne podpise pogodb z različnimi evropskimi, nacionalnimi, regionalnimi ni lokalnimi oblastmi, ki bi s podpisom podprli implementacijo te iniciative.

 

 

O podjetju IBERDROLA

IBERDROLA je vodilno globalno energetsko podjetje, ki deluje v več kot 40 državah in ima kapaciteto od več kot 42.000 MW ter ima 27 milijonov uporabnikov. Trenutno je največje energetsko podjetje v Španiji, drugo vetro-energetsko podjetje v Združenih Državah, tretji glede na zalogo plina in tretji distributer v Veliki Britaniji, državi v kateri je eden od petih referenčnih marketinških podjetij vodilnih na področju vetro-energije.

 

Podjetje smatra da je inovacija strateško pomembna za razvoj aktivnosti. V skladu s tem, je Iberdrola dobila pohvalo s strani R&D Scoreboarda kot prvo Špansko in četrto Evropsko infrastrukturno podjetje za svojo iniciativo raziskovanja i razvoja.

 

Skupina razvija poslovni model, ki potrjuje njeno trdno predanost razvoju. S to predanostjo se je podjetje zahvihtelo na sam vrh med podjetij, ki se ukvarjajo z energetskimi viri, s skoraj 8.000 megavata implementirane moči. Tekom prejšnjega leta je podjetje dobilo razna priznanja, med katerimi je tudi priznanje 2008 prestižnega Sustainability Dow Jones Indexu (DJSI) za najboljše podjetje v sektorju infrastrukturnih podjetij. Prav tako pa je v letu 2007 glede na seznam Global 100 Most Sustainable Corporations in the World postala ena od 100 najstabilnejših podjetij na svetu.

 


Galerija: