Zgodovina

Novi Porschejev muzej bodo odprli 31. januarja 2009

Ekskluzivna restavracija in konferenčne površine dopolnjujejo razstavo zgodovinskih vozil
 V novem Porschejevem muzeju so v teku zadnje priprave za otvoritev, ki bo v soboto, 31. januarja 2009. Že zdaj je ? potem ko so odstranili gradbene odre ? v celoti vidna drzna arhitektura zgradbe, ki stoji na sedežu družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG v nemškem Zuffenhausnu: 5.600 kvadratnih metrov veliko razstavišče je postavljeno na samo tri tako imenovana jedra iz železobetona, zato se zdi, kot da lebdi v zraku. V notranjem delu je razstavljena že večina od skupno okoli 80 eksponatov.

Tudi v ostalih sklopih novozgrajenega objekta ? to so denimo muzejska delavnica, muzejska prodajalna, Porschejev arhiv, ekskluzivna restavracija, bistro in velike prireditvene površine ? se strokovnjaki že ukvarjajo z zaključnimi deli. Tri dni po svečani otvoritvi, ki bo v sredo, 28. januarja 2009, se bodo vrata novega Porschejevega muzeja prvič odprla za obiskovalce. Razstavni del si bo mogoče ogledati vsak dan, razen ponedeljka, od 9. do 18. ure, cena vstopnice pa bo znašala osem evrov (s popustom: štiri evre). Za otroke do 14 let je v spremstvu odraslega vstop prost.

Restavracija v drugem nadstropju, ki skozi veliko stekleno fasado omogoča pogled na Porscheplatz, skozi stekleno predelno steno pa pogled na razstavni prostor, ima lasten vhod in ni vezana na odpiralni čas muzeja.

Z novim muzejem in kulinarično ponudbo bodo zagotovljene dodatne kapacitete za izvedbo konferenc ter poslovnih in zasebnih prireditev v prav posebnem okolju. Že zdaj se množijo povpraševanja s strani organizatorjev različnih prireditev.

Vsi zainteresirani lahko najdejo podrobnejše informacije na spletnem naslovu: http://www.porsche.de/museum
 
porsche.si

Galerija: