Novice

Chevrolet Spark v Ženevi, Chevrolet Orlando v proizvodnji leta 2010

 

 

Chevrolet Spark se bo javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi marca 2009. Ta povsem novi model iz A-segmenta bo na evropsko tržišče prišel v začetku leta 2010. Spark bo v zadnje kvartalu leta 2011 postal del Chevrolet portfolija v Združenih državah. To je napovedal Troy Clarke, predsednik GM-a Severne Amerike, na Chevrolet novinarski konferenci na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu.

 

?Chevrolet Spark bo v ZDA v segment malih avtomobilov, z izjemno majhno porabo goriva, doprinesel odlično obliko, veliko prostora in vsestranskost", je povedal Clarke. ?Odločitev da Spark dodamo severnoameriškemu Chevrolet portfoliju odraža predanost te znamke vlogi vodilnega proizvajalca v ameriški avtomobilski industriji, ko gre za energetsko učinkovitost."

 

Troy Clark je prav tako napovedal, da bo koncept Chevrolet Orlando, ki je bil v septembru 2008 predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu, šel v proizvodnjo leta 2010 in se bo prodajal tako v Severni Ameriki, kot tudi v Evropi.

 

Prvo predstavljen kot koncept Chevrolet Beat, pet vratnega Chevrolet Spark odlikuje sveža,  mladostna zunanjost ter notranjost, ki se izraža v izboru materialov in barv. Produkcijska verzija Chevrolet Spark bo premierno prikazana na avtomobilskem salonu v Ženevi marca 2009. V Evropi se bo začel prodajati v prvem kvartalu leta 2010, nato pa še na vseh tržiščih po svetu.

 

"Ta dva nova stilsko oblikovana avtomobila povesta veliko," je povedal Wayne Brannon, Izvršni direktor Chevrolet Europe. "S svežim pristopom, ki se odraža v teh dveh avtomobilih, verjamemo, da bosta Spark in Orlando navdušila široko skupino kupcev, ki želijo majhno porabo, funkcionalnost in odlično obliko združeno s privlačno ceno."


Galerija: