Novice

Volkswagen je obeležil prodajo milijontega Tourana

 

 

Volkswagen je obeležil prodajo milijontega Tourana. Christian Klingler, član uprave, odgovoren za prodajo in marketing pri znamki Volkswagen Osebna vozila, je jubilejno vozilo v petek predal družini iz mesta Stade pri Hamburgu.

 

?Ponosni smo na ta prodajni dosežek. Touran je kot nadvse vsestranski model že od uvedbe naprej pri naših kupcih zelo priljubljen. Tako ta naš kompaktni enoprostorec pri številu registracij dosega vodilna mesta v Nemčiji in Evropi,? je pri predaji jubilejnega vozila povedal Klingler. Uspešni model, katerega proizvodnja poteka v Wolfsburgu, je v Nemčiji najbolj priljubljeno vozilo v svojem segmentu. Toda tudi v drugih evropskih državah, kot so Švica, Norveška, Švedska in Latvija, je povpraševanje po tem kompaktnem enoprostorcu zelo veliko.

 

Za Touran so na voljo varčni in okolju prijazni bencinski in dizelski motorji z razponom moči od 66 kW (90 KM) do 125 kW (170 KM). S še posebej nizko porabo goriva se lahko pohvalita Touran EcoFuel s pogonom na stisnjen naftni plin in Touran BlueMotion, ki blesti z izjemno nizko emisijo CO2 ? ta znaša le 144 g/km. Touran ima za doplačilo lahko sedem sedežev, parkiranje pa po želji olajšuje parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist.

 

?Za model Touran smo se odločili že drugič, saj je zasnovan po meri družin, poleg tega pa je pravo tudi razmerje med ceno in vrednostjo,? je v Autostadtu povedal oče Falk Berg. Jubilejno vozilo je Touran Conceptline z 1,6-litrskim bencinskim motorjem s 75 kW (102 KM) in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vozilo biserne globoko črne barve je opremljeno s klimatsko napravo in Zimskim paketom. Poleg tega ima vgrajen multimedijski vmesnik za zunanje audio vire.

 

 

www.volkswagen.si


Galerija: