Tehnika - novosti

Uhajanje niklja zmanjšano v vseh notranjostih Volvov za lajšanje alergij

 

Alergija na nikelj je eden od najpogostejših vzrokov za nastanek alergijskega kontaktnega dermatitisa v industrializiranih državah. Po ocenah je v teh državah na nikelj alergičnih do 15 % žensk in do 5 % moških ? kar pomeni do 120 milijonov ljudi. Tisti, ki so alergični na nikelj, bodo morda dobili srbeče izpuščaje, če se z golo kožo dotaknejo kovinske površine, ki vsebuje nikljevo zlitino. Za te osebe je bistvenega pomena, da se izogibajo stiku s kovinami, ki vsebujejo nikelj. Vendar pa se nikelj nahaja v številnih vsakodnevnih predmetih, od kovancev do ur, okvirjev očal zaponk na zapestnicah ? in v sestavnih delih notranjosti avtomobilov.

 

Volvo je zato uvedel stroge kriterije, na podlagi katerih morajo deli za naše avtomobile izpolnjevati naše standarde za nikelj. To pomeni, da je uhajanje niklja zmanjšano na minimum za vse dele s kovinskim videzom, ki se nahajajo v notranjosti Volvovih avtomobilov ? kot so notranje kljuke na vratih, prestavna ročica, ključ, Volvova značka na volanu in tipke za upravljanje s klimatsko napravo. Ta standard velja za vse avtomobile. Deli, ki vsebujejo nikelj, so prekriti s prevleko, ki ne vsebuje niklja in testirani glede izpolnjevanja strogega standarda podjetja za uhajanje te kovine.
 

?Pri Volvo Cars smo se precej časa ukvarjali z našimi dobavitelji z namenom zmanjšanja količin alergenov v potniški kabini. Vse blago in usnje ima certifikat Oeko-Tex Standard 100 in zrak v potniškem prostoru štirih modelov z devetimi različnimi konfiguracijami notranjosti je dobil priporočilo s strani Švedskega združenja za astmo in alergijo,? je dejal Andreas Andersson, odgovoren za čisto notranjost vozil pri Volvo Cars.


Galerija: