Novice

MotorSport Salon Ljubljana

 

Po letu 2006, ko je bil nazadnje organiziran avtomobilistični salon v Celju, ga lahko marca ponovno pričakujemo in sicer v glavnem mestu naše državice na sončni strani Alp. Prireditev bo nosila naziv ?MotorSport Salon Ljubljana? in bo orientirana predvsem na področju dirkalnih in športnih vozil ter simulatorjev. Kot svetovna novost bo predstavljen projekt SportDrift, ki ga organizira nekdanji avstrijski F1 voznik Karl Wendlinger.

 

Salon bo svoja vrata odprl v petek, 20. ter jih zaprl 22. marca 2009 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Četrtkov dan, 19. marec, bo namenjen pokroviteljem ter medijem. Razprostiral se bo na več kot 4.000 pokritih kvadratnih metrih. Poskrbljeno bo tudi za dovolj parkirnih mest.

 

Salon je kljub globalni krizi osredotočen na zabavni del avtomobilistične industrije. Zato si organizator Samo Čede (Es3m art d.o.o.) obeta prisotnost raznih formul, prototipov, rally vozil, dirkalnih motociklov, ter ostalih atraktivnih dirkalnikov. Vse skupaj bodo popestrile še razne športne oziroma cestne izvedenke ter prestižna vozila. Obetamo si lahko pravo poslastico mešanice adrenalina in bencina.

 

Obiskovalci bodo lahko, ob zanimivem ogledu razstavljenih eksponatov, tudi sami preizkušali razne simulatorje, kakor seveda tudi vožnje SportDrifta. Predstavili se bodo uvozniki in prodajalci vozil, tekmovalne ekipe, organizatorji tekmovanj, kakor tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Prisotna bo tudi številčna podporna industrija, ki bo predstavila motoršportno opremo, izboljšave vozil, razna maziva in goriva ter seveda gumarji. Organizatorji prireditev, športne ekipe, ekipa SportDrift-a in drugi bodo organizirali tudi posamične tiskovne konference, ki se bodo odvijale tekom dneva v četrtek.

 

Največ pozornosti bo vsekakor požela svetovna novost SportDrift (www.sportdrift.com), ki jo organizira nekdanji F1 voznik in trenutno aktivni voznik v FIA GT prvenstvu, Karl Wendlinger. 40-letni Avstrijec trenutno tekmuje z astonom martinom DB9, sicer pa ima izkušnje še v prvenstvih DTM, V8 Star, American Le Mans Series, ipd. Drago Božič, zastopnik za organizacijo SportDrifta-a v Sloveniji, je že potrdil njegov prihod na Gospodarsko razstavišče. Sportdrift je nova vrsta zabave, ki se odvija v velikih dvoranah, kjer z vozili mercedes-benz razreda C tekmovalci v zaprtem krogu ?driftajo? na za to posebej prirejeni kovinski podlagi.

 

Salon bo svoja vrata odprl v petek ob 9.00 uri ter jih ves vikend zapiral ob 18.00 uri. Vstopnina bo znašala 5 evrov, medtem ko bodo morali dijaki, študenti in imetniki avto-moto licenc zanjo odšteti 4 evre. Otroci do 12 leta starosti bodo imeli prost vstop. Več informacij o avtomobilističnemu dogodku leta v Sloveniji lahko dobite na spletnem naslovu www.motorsport-salon.si !


Galerija: