Novice

Novi dirkalnik ekipe EBV sport

Po hudi nesreči na lanski gorsko-hitrostni dirki Ilirska Bistrica je državni prvak iz leta 2007, Zdene Robida, pripravil povsem nov dirkalnik, ki ponovno sliši na ime seat leon supercopa. V sebi skriva 2,0-litrski pogonski agregat podkrepljen z ogromnim turbinskim polnilnikom, ki zmore razviti tudi do 372 kilovatov (500 KM). Dirkalnik je pripravljen za nastope na krožnih dirkah ter se od svojega predhodnika bistveno razlikuje.

 

?Avtomobil je povsem drugačen od prejšnjega seata,? razkriva vidno navdušeni Zdene Robida: ?pogonski sklop je sicer zelo podoben, vendar je podvozje povsem drugačno. Novi seat leon se ponaša z novimi aerodinamičnimi dodatki, ravnim karbonskim dnom in usmerjevalniki zraka.? Vse skupaj bo zagotovo pripomoglo k zmagovalni kombinaciji v navezi z voznikom. Kdo ga bo vozil pa še ni popolnoma znano, saj so pri EBV sport želeli predvsem izdelati odlični dirkalnik, ki ne bo vseboval napak prejšnjega, ki je neslavnostno končal v trdi kamniti ogradi v vasi Šembije ob cilju proge gorske dirke.

 

Avtomobil je takoj na voljo za prodajo, še dodaja Robida, ki nima več velike želje po nastopanju. Vsekakor po upa, da bo avtomobil pritegnil kakšnega od kupcev po prvih testih, ki bodo izpeljani na hrvaškem dirkališču Grobnik ob koncu zime. Dirkalnik so pripravili v povsem na novo izdelani delavnici v okolici Škofljice.

 

Za vse, ki bi si želeli ogledati avtomobil, bo le ta na ogled postavljen od 4. februarja naprej v avto hiši Porsche Verovškova in med 20. ter 22. marcem na MotorSport Salonu v Ljubljani (www.motorsport-salon.si).

 

Več na informacij spletni strani www.ebv-sport.si


Galerija: