Predstavitve

Fiat 500C

Fiat 500C se bo prvič predstavil na salonu v Ženevi. Nova modelska različica simbolizira svobodo in emocije ter je poklon modelu z odprto streho iz leta 1957, ki je v svojem času ponujal najnaprednejše rešitve na področju mehanskih sklopov, motorjev in udobja v notranjosti vozila.

Novi 500C z novo inovativno mehko streho je istih dimenzij kot osnovni model (3,55 m x 1,65 m x 1,49 m). Enaka je tudi motorna paleta, ki jo sestavljajo: dizelski motor 1.3 Multijet 55 kW (75 KM) s 5-stopenjskim menjalnikom ter bencinska motorja 1.2 litrski z 51 kW (69 KM) in 1.4 litrski s 73,5 kW (100 KM), ki sta na voljo tudi s samodejnim menjalnikom Dualogic. Vse tri motorne različice s svojimi značilnostmi in močjo odlikuje živahen temperament ter visoka učinkovitost, sofisticirana tehnologija pa ponuja visoko učinkovitost. Seveda tudi novo različico v Fiatovi družini odlikujeta zanesljivost in prijaznost do okolja.

Dodaten dokaz zaveze Fiat Automobiles k varovanju okolja in zmanjševanju vpliva prometa na okolje, je vgrajeni ?Start&Stop? sistem, ki skrbi za trenutno ugašanje in ponovni zagon motorja. Gre za sistem, ki ugasne motor, ko voznik ustavi, prestavi v nevtralno in spusti sklopko ter ga ponovno zažene, ko voznik izbere prestavo.

500C je bil zasnovan v Fiat Styling Center, izdelan pa v Fiatovi tovarni Tichy na Poljskem in s svoji "odprtim" dizajnom prinaša novo svežino in funkcionalnost v družino zelo uspešnega modela 500. 500C ima vse odlike Fiata 500, od najvišjih varnostnih komponent do udobja za 4 odrasle potnike ter prtljažnega prostora, ki se, zahvaljujoč paralelogramskem zložljivem sistemu, s svojo uporabnostjo izkaže tudi pri popolnoma odprti strehi.

Poleg odličnega dizajna, mehka streha Fiata 500C izstopa tudi zaradi rafinirane povezave elektronskega upravljanja in tehničnih rešitev visoke kakovosti in izdelave, kot je na primer zadnje steklo in visoko vgrajena zadnja sredinska zavorna luč. Izvirna mehka streha, ki je na voljo v treh barvah (slonokoščeni, rdeči in črni), se bo odlično ujemala z barvami karoserije. Za novi model so posebej pripravili 2 novi barvi, svetlečo biserno rdečo (Brilliant Pearl Red) in posebno sivo (Warm Grey), ki sta sicer značilni za najbolj športne različice vozil.

Zahvaljujoč inovativnemu sistemu drsne mehke strehe v kombinaciji s sistemom, ki ohranja vsestransko zaščito, omogoča Fiat 500C izjemne užitke pri vožnji v vseh letnih časih. Številne izjemne lastnosti in značilnosti postavljajo novo vozilo v sam vrh tovrstne ponudbe v segmentu mestnih vozil.

500C je nov dokaz Fiatove nesporne vodilne vloge v tem segmentu vozil, ki si jo zagotavlja in ohranja z nenehnimi inovacijami. Fiat hkrati s tem postavlja nove standarde v avtomobilski industriji, avto pa v smislu udobja in varnosti, tehnologije in unikatnega neponovljivega italijanskega stila, postavlja na novo raven.

Novi kabriolet je tu. Izjemen razburljiv užitek v vožnji zagotavljajo privlačne linije ter zmogljivi, prožni, okolju prijazni motorji.

 

 


Galerija: