Novice

MINI se vrača k koreninam.

Po Misanu/Italija in Zandvoortu/Nizozemska, bo MINI v času od 22. do 24. maja 2009, v svoji rojstni deželi praznoval tretji festival MINI United. Silverston/Velika Britanija bo s svojim legendarnim dirkališčem, letos ob jubilejni 50. obletnici rojstva MINI, prizorišče doslej največjega dogodka ljubiteljev blagovne znamke MINI. 

 

Ljubitelji znamke MINI, izmed katerih se jih bo večina iz vseh koncev sveta na dogodek pripeljala v svojih avtomobilih, se lahko veselijo edinstvene kombinacije razburljivega zabavnega programa, akcij iz sveta motošporta in bogatega glasbenega programa.

 

Poleg zabavnih glasbenih nastopov, stunt šovov, voženj z gokarti in razvedrilnih prizorišč z DJ-ji, bodo ljubitelji MINI prav tako lahko doživeli izjemno razstavo, ki bo vse zanesenjake popeljala skozi celotno zgodovino blagovne znamke. Ponovno bo del festivala tudi tekmovanje MINI CHALLENGE, kjer se bosta tretja in četrta dirka odpeljali pred navdušeno mednarodno publiko. Za dodatno temperaturo bo poskrbel še Mini Seven Racing Club, ki bo organiziral dirko s 50 klasičnimi dirkalniki znamke MINI. Nenazadnje pa bodo lahko prisotni obiskovalci odpeljali tudi nekaj krogov po dirkališču, bodisi solo ali v družbi voznika MINI CHALLENGE. Obiskovalcem bo na voljo cela vrsta barov, kioskov in restavracij, ki bodo poskrbeli za zadostno količino hrane in pijače. Za tiste, ki bodo na dogodek prišli v družbi svojih najmlajših, pa bo v otroškem kotičku poskrbljeno s pestrim programom, od dirk z igračami Bobby-Car, plezalnih spretnosti, pa do poslikave teles.


Galerija: