Predstavitve

BMW X3 Limited Sport Edition: Svetovna uspešnica v vrhunski formi

Zahvaljujoč paketu Limited Sport Edition za BMW X3, je sedaj na voljo nova dimenzija veselja v prispodobi dinamike in celovite superiornosti izvedbe Sports Activity Vehicle (SAV). Atraktivna kombinacija premium opcij opreme, ki poudarja tako kakovost športnega upravljanja, kot tudi inovativen značaj BMW X3, med drugim vključuje tudi M športni paket z 19" lahkimi aluminijastimi platišči, M volan, športne sedežev v ekskluzivni kombinaciji alkantara/ usnje Walknappa in ksenonske žaromete spredaj s tehnologijo sistema prilagodljivega svetlobnega snopa v ovinkih. Paket Limited Sport Edition, ki ponuja ekskluzivno in odlično uravnoteženo kombinacijo vsebin iz M športnega paketa, vključno s celo vrsto izbranih opcij za barvno kombinacijo zunanjosti, kot tudi oblikovanje zunanjosti in notranjosti, zaokrožuje ponudbo možnosti posebne izdaje za BMW X3. Ravno tako kot paketa BMW X3 Edition Exclusive in BMW X3 Edition Lifestyle, ponuja za to izvedenko SAV tudi paket Limited Sport Edition eno izmed možnosti izražanja individualnega sloga in to v posebej nazorni obliki.

Prihod paketa Limited Sport Edition za BMW X3 se za slovensko tržišče načrtuje v mesecu marcu 2009. Časovni rok proizvodnje bo omejen na obdobje enega leta. Paket Limited Sport Edition je na voljo v kombinaciji z vsemi šestvaljnimi pogonskimi agregati pod pokrovom BMW X3. Zahvaljujoč raznolikosti ponudbe visokokakovostne opreme, ki jo vključuje paket Limited Sport Edition, pri čemer so nekatere lastnosti razpoložljive le za to izdajo, bo kupcem na voljo atraktivna cenovna prednost, v primerjavi z odločitvijo za individualne opcije, ki so predvidene za vse različice BMW X3. Odvisno od izvedbe motorja, se cena paketa Limited Sport Edition giblje med 8.012,00 in 8.731,00 EUR.

M športni paket z M aerodinamičnim paketom, športnim podvozjem in19" M lahkimi aluminijastimi platišči Y kraki v barvni kombinaciji Kamacite siva mat ter sistemom Servotronic za optimalno podporo pri krmiljenju, pri čemer so vse lastnosti del paketa Limited Sport Edition, poudarja fascinantno agilnost, zaradi katere je doživetje vožnje z BMW X3 sedaj povsem nova izkušnja. Še več, paket Limited Sport Edition prav tako vključuje ksenonske žaromete s tehnologijo sistema prilagodljivega svetlobnega snopa v ovinkih, napravo za čiščenje žarometov, senzor za dež, M multifunkcijski volan in M prestavno ročico.

Nova izdaja dinamičnega videza modelne različice je dopolnjena z ekskluzivno barvo karoserije v kovinski izvedbi Carbon črna in zunanjostjo BMW Individual Shadow Line v visokopolirani izvedbi za letvice okoli oken ter druge zunanje elemente. Za paket Limited Sport Edition so na voljo tudi ekskluzivne športne obrobe okoli prednjih žarometov v izvedbi Kamacite siva mat in letev na odbijaču zadaj, prednje okrasne rešetke v obliki ledvičk v titan barvi ter sredinska rešetka za dovod zraka v mat aluminiju. Nenazadnje pa ekskluzivno za novo modelno izdajo, za dodatno vizualno popolnost poskrbijo še zaključki izpušnih cevi v mat aluminiju in bel pokrov za tretjo zavorno luč. 

Notranjost avtomobila, ki je doživela prefinjeno prilagoditev s poudarkom na dinamičnem značaju te izvedenke SAV, označujejo športna sedeža za voznika in sovoznika, vstopne letve z logotipom Limited Sport Edition, BMW Individual notranji del strehe v antracit barvi, naslon za roke spredaj, velur tepihi z obrobo v usnju in notranje obloge v brušenem aluminiju. Srednji del oblazinjenja sedežev v alkantari je na voljo v antracit barvi, medtem ko so stranske opore prevlečene s črnim usnjem Walknappa; zgornji predel naslona za hrbet, prednji del sedalne površine in vzglavnika so dodatne odlične lastnosti, razvite ekskluzivno za novo modelno izdajo. Naslona za hrbet sta okrašena s temno paspulo z integriranim barvnim M logotipom v svetlo modri, temno modri in rdeči barvi.

Zgornje površine naslonov za roke, ki so integrirani v vratne panele so obdane z alkantaro v antracit barvni kombinaciji. Obloge naslonov za roke, dodatki v vratnih panelih, kot tudi manšeti prestavne ročice in ročne zavore so na voljo v usnju Walknappa iz programa BMW Individual. Individualen značaj zaznamujejo tudi kontrastni šivi v barvni različici Everest siva na sedežih, M usnjenem volanu, sredinskemu naslonu za roke, vzvodu ročne zavore in manšetah ročne zavore in prestavne ročice. Kot alternativa na barvno kombinacijo antracit/črna, so usnjene obloge in sedežno oblazinjenje prav tako na voljo v opcijskih barvnih izvedbah Criollo rjava in Champaign. Seveda pa so v programu opcijske opreme razpoložljive tudi dodatne visokokakovostne barve zunanjosti.

Paket Limited Sport Edition poudarja tiste karakteristične kakovosti, ki so pripomogle k neprekinjeni popularnosti BMW X3. S skupno 500,000 prodanimi avtomobili, se je BMW X3 razvil v pravo svetovno uspešnico. Zahvaljujoč tehnologiji najinteligentnejšega sistema štirikolesnega pogona BMW xDrive, BMW X3 na edinstven način združuje agilno upravljanje avtomobila na cestišču s superiorno vlečno silo na makadamskih površinah. V vlogi pionirja na področju sistema štirikolesnega uspešno nadaljuje s pomikanjem meje mogočega v odnosu do dinamike in veselja do vožnje. Trajen uspeh BMW X3 občutno prispeva k dejstvu, da je v letu 2008, BMW ponovno svetovno vodilni premium proizvajalec avtomobilov s štirikolesnim pogonom.  

Pri BMW X3 se njegov status prav tako povezuje s celovitim talentom in edinstvenim položajem, ki ga simbolizira ta izredno kakovosten, varen in zanesljiv premium proizvod. Že drugič zapovrstjo, si je v tem letu izvedba SAV s strani največjega svetovnega avtomobilskega kluba, nemškega ADAC, prislužila prestižno odlikovanje ?Gelber Engel? (rumeni angel) v kategoriji ?kakovost?, kot najbolj zanesljiv avtomobil na nemških cestah. Tudi skupina strokovnjakov iz družbe EurotaxSchwacke je BMW X3 okitila s prvim mestom po indeksu ocenjevanja avtomobilov za leto 2008 (Automobile Forecast Index oz. F-SAX), v kategoriji ocenjevanja terenskih vozil, vključno s potrjeno najnižjo izgubo vrednosti v tem določenem segmentu vozil.

Svetovno priznano podjetje za tržne raziskave J.D. Power je pri ugotavljanju indeksa zadovoljstva kupcev (Customer Satisfaction Index), BMW X3 v letu 2008 prav tako razglasilo za zmagovalca svojega razreda. V tem neodvisnem poročilu o zadovoljstvu kupcev novih vozil v Nemčiji, je ta Sports Activity Vehicle dosegel prvo mesto v kategoriji terenskih avtomobilov. Ameriški zavarovalniški inštitut za varnost na avtocestah (American Insurance Institute for Highway Safety-IIHS) je BMW X3 za leto 2008/2009 podelil nagrado za varno vozilo (Top Safety Pick), na osnovi izjemno celovitih varnostnih sistemov in izrednih rezultatov pri testu trka. V letih 2006 in 2007 je bil po izboru bralcev specializirane nemške revije ?Auto Bild Allrad?, BMW X3 dvakrat zaporedoma proglašen za avtomobil leta s sistemom štirikolesnega pogona (All-wheel Vehicle of the Year). S prepričljivim osvajanjem prvih mest, je bil v tem času BMW X3 po izboru bralcev avtomobilistične revije ?Off Road? prav tako izbran za terensko vozilo leta (Off-road Vehicle of the Year).

Z modelnim letom 2009 je BMW X3 kupcem na voljo s šestimi različnimi motorji. Spekter pogonske moči se razteza od 110 kW/150 KM pri BMW X3 xDrive20i, pa vse do BMW X3 xDrive35d, ki razvije največjo moč 210 kW/286 KM. BMW X3 xDrive20d je z razvojem največje moči 130 kW/177 KM, povprečno porabo goriva 6.5 litra/100 km in vrednostjo emisij CO2 172 gramov/km, posebej impresiven dokaz pomika meje mogočega na področju ekonomičnosti celo v segmentu izvedbe SUV. Zasluga gre v roke najinovativnejši tehnologiji motorja in paketu inovativnih ukrepov razvojne strategije BMW EfficientDynamics. S takšno učinkovitostjo ponuja dizelski štirivaljnik pod pokrovom tega BMW X3, ravnotežje med ekonomičnostjo porabe in veseljem do vožnje, ki je povsem brez primere.

 


Galerija: