Novice

Chevrolet Volt prejel nagrado ?Grand Prix de l?Environnement 2009?

  

Chevrolet Volt je v Parizu na 24. festivalu Festival Automobile International za svojo revolucionarno tehnologijo prejel glavno nagrado za okolje.

Festival Automobile International že 24 let nagrajuje izboljšave na področju avtomobilske industrije, ki vzbuja čustva in strasti. Organizatorji festivala so na letošnji predstavitvi poudarili dejstvo, da bo trenutna gospodarska kriza zagotovo spremenila način, kako doživljamo in uporabljamo avtomobile. ?Oblikovalci, inženirji in oglaševalci v avtomobilski industriji se bodo morali domisliti novih ustreznih odgovorov na naslednje protislovje: kako ustvariti avtomobil, ki ustreza novim pričakovanjem in zahtevam, hkrati pa ne zmanjšati njegove privlačnosti,? je povedal Remy Depoix, predsednik festivala.
 
 Člani žirije so upoštevali omenjene nove ideje in Chevroletovemu modelu Volt podelili nagrado ?Grand Prix de l'Environnement 2009?. Žirijo so sestavljali predstavniki avtomobilske industrije, umetniki in vodilni predstavniki medijev, predsedovala pa sta ji arhitekt Jean-Michel Wilmotte in štirikratni svetovni prvak v formuli ena Alain Prost.
 
 Chevrolet Volt uporablja GM-ov revolucionarni sistem električnega pogona, imenovan Voltec, za električna vozila s podaljšanim dosegom. Volt bo za vožnje do 60 km napajala le litij-ionska baterija, ki jo bo mogoče napolniti prek standardne 230-voltne vtičnice. Pri daljših vožnjah pa bo avtomobil poganjala elektrika, ki jo bo ustvarjal manjši motor z notranjim zgorevanjem. Kolesa bo ves čas in pri vsaki hitrosti poganjala elektrika.
 

?V veliko čast mi je sprejeti nagrado v imenu družbe General Motors in vseh, ki so sodelovali pri tem pionirskem projektu. Chevrolet Volt je znova definiral pojem avtomobilskega prevoza,? je povedal Brent Dewar, podpredsednik oddelka za prodajo, trženje in poprodajo v družbi GM Europe. ?Vozilo s pogonskim sistemom Voltec omogoča lastnikom, da prevozijo več sto kilometrov z električno energijo, in tako odgovarja na sedanje in prihodnje izzive, povezane z energijo in okoljem.?


Galerija: