Predstavitve

ABT AS5-R superšportnik

Podjetje iz Kempten-a je naredilo pravi dragulj. AS5-R dinamičen in eleganten, poln moči  kateremu je osnova audijev kupe A5/S5, je ab(t)soluten super športni avto, nič več in nič manj. Zaradi Abt POWER R,  se učinkovitost motorja z dodanim kompresorjem poveča za kar 115kW  (156 KM), na skupno moč 375kW  (510 KM). AS5-R doseže 100km/h v 4,5 sekundah in nadaljuje do njegove največje končne hitrosti 292km/h. Kljub ogromnemu povečanju zmogljivosti, poraba in s tem emisije še vedno ostajajo na ravni serijsko izdelanih vozil. Emisija CO2 na konjsko moč pa se je zmanjšala iz 0,81 na 0.56g/km.
 
Kot je že običaj za ABT, so vse komponente popolnoma prilagojene na ogromno moč vrhunskih športnih avtomobilov. Zavorni sistem s koluti premera 380 mm  omogoča največji pojemek v skrajnih okoliščinah, skupaj z nastavljivimi podvozjem. 
 

Novo "oblačilo" sede na AS5-R  kot ulito. Sprednji spojler poudarja mreža in izrazito področje okrog meglenk. Prav tako so uspeli dopolniti zadek vozila, ki ga bodo ostali vozniki pogosto videli. Oblikovalci pri Abt so se odločili, da namestijo 20-palčna BR platišča.

 


Galerija: