Novice

Kia cee'd letos najbolje prodajani avto v Sloveniji!

 

? Cee'd najbolje prodajani avtomobil v februarju (305 vozil)
? Cee'd najbolje prodajani avtomobil v 2009 (492 vozil)
? Kia na 5. mestu po skupni prodaji v 2009 (6,6-odstotni tržni delež)
? Kia na 3. mestu po skupni prodaji v februarju (7,9-odstotni tržni delež)
? Padec tržišča v februarju (21,8-odstotni padec)
? Rast Kie v februarju 2009 (135,4-odstotna rast)

Kia na najboljši način praznuje 15 let prisotnosti na slovenskem avtomobilskem tržišču. Po podatkih podjetja Jato Dynamics, ki v Sloveniji opravlja statistiko novo registriranih vozil, je v februarju Kia cee'd postal najbolje prodajani avtomobil in po štirih letih s prestola izrinil Renault Clio.
Navkljub 22-odstotnemu padcu slovenskega avtomobilskega tržišča (v primerjavi z enakim obdobjem lani) je Kia v februarju dvignila svojo prodajo za neverjetnih 135% in se povzpela na odlično 3. mesto vseh prodanih vozil v Sloveniji.


Tako Kiin korporacijski slogan ?The Power to Surprise? (slov. ?Moč presenečanja?) resnično pooseblja meteorski vzpon Kiinega prvega evropskega modela in celotne znamke Kia v Sloveniji.

Kia cee'd se je s prodanimi 305 vozili v febuarju z naskokom zavihtel na sam vrh ? ne le svojega razreda C, temveč celotnega avtomobilskega tržišča. Kiin paradni konj je za sabo pustil konkurente (Renault Megane 236, Renault Clio 214, VW Golf 222, Opel Astra 99 vozil).

V dveh mesecih letošnjega leta je Kia cee'd našel 492 novih lastnikov, tako da je Kiin ?Evropejec? najbolje prodajani model v svojem razredu. Gledano po avtomobilskih znamkah, je Kia z januarskega 7. mesta februarja s skupno prodanimi 372 vozili skočila na 3. mesto (tržni delež 7,9%), v prvih dveh letošnjih mesecih pa je skupno na 5. mestu med vsemi znamkami (6,6-odstotni tržni delež).

V primerjavi z enakim obdobjem lani je Kia zrasla za fantastičnih 135,4%, kar je daleč največ med vsemi znamkami na slovenskem avtomobilskem tržišču.

V teh težkih časih za avtomobilsko industrijo se mnogi sprašujejo v čem je skrivnost Kiinega uspeha. V odgovor je treba našteti le nekaj cee'dovih adutov: vrhunska kakovost, sodobna oblika, 3 karoserijske različice, brezkompromisna varnost, bogata serijska oprema, varčni in tehnološko napredni motorji, najdaljša garancija in nepremagljiva cena.

Kia cee'd je tako postal prvi model katerekoli neevropske avtomobilske znamke, ki se je uspel kdajkoli zavihteti na vrh slovenskega avtomobilskega tržišča!


Galerija: