Predstavitve

Kia Soul

 

Soul se ob atraktivni zunanjosti, izvrstni prostorski zasnovi in dovršeni mehaniki dokazuje z izvrstnim jamstvom. Na evropskem avtomobilskem trgu razvaja Soul s kar 5-letnim splošnim jamstvom brez vsakršne omejitve prevoženih kilometrov. Vse to spremlja ugodna cena.

Od 25. februarja na 27 prodajno-servisnih mestih po vsej Sloveniji.

Soul, s katerim se najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec dobrika predvsem ljubiteljem urbanega mestnega življenja, predstavlja že na prvi pogled izvrstno zmes osebnega individualizma, kreativnosti, vsesplošne fleksibilnosti in mestne priročnost. Iz Soula, ki ga Kia izdeluje v eni izmed svojih najmodernejših tovarn na korejskem polotoku, dobesedno vre prilagojenost za življenje v urbanem okolju. Soul, ki meri v dolžino ?le? 4105 milimetrov nadgrajuje to z zelo dolgo medosno razdaljo (2550 mm), kar omogoča popolno izkoriščenost potniške kabine v smislu prostora in udobja, ki izhajata iz zajetnih višine 1610 mm in širine 1785 mm.

Njegovo podobo zaznamujejo agresivno oblikovana motorna maska s sredinsko izbočenim odbijačem, atraktivna žarometa s črno obrobo in integriranima smernikoma, elegantna bočna silhueta s poudarjeno izbočenimi kolesnimi obrobami, ki spominjajo na manjša terenska vozila, velika oddaljenost od tal (164 mm), ravna streha z vzdolžnima nosilcema in zelo vpadljiv zadek, ki dokazuje prav tako kot ostali deli zunanjosti očitno podobnost z ženevskimi prototipi.

Udobje, priročnost in atraktivnost

Drugačne občutke prinaša pogled v razkošno notranjost, ki je ustvarjena tako z mislijo na mačistično brezkompromisne voznike kot vrhunskega razvajanja vajene dame in njihove prefinjene okuse. Najbolj izstopajoči so po tej plati merilniki z belo in rdečo nočno osvetlitvijo in zelo elegantna sredinska konzola, ki jo lahko na vrhu dopolnjuje dodaten zvočnik. Osnovna prtljažna prostornina meri do višine spodnjega roba stekel 222 litrov oziroma ob upoštevanju dvojnega prtljažnega dna, ki je opremljeno s hranilniki različnih velikosti, do 340 litrov. Ob naprej zložljivi klopi pa naraste prostornina do višine stekel na 818 litrov oziroma do zgornjega roba stekel do 1510 litrov, kar je zavidanja vredno glede na kompaktne zunanje mere in bližnjo konkurenco.

Bogastvo opremske raznolikosti

Soul razvaja že v osnovni izvedbi z oznako LX z zelo bogatim naborom raznovrstnih dodatkov za imenitnejši videz, udobnejšo vožnjo in izvrstno pasivno ter aktivno varnost. Za višjo stopnjo varnosti skrbijo: dve čelni in dve bočni varnostni zračni blazini, stranski varnostni zračni zavesi, aktivna prednja vzglavnika, prednji in zadnji meglenki, številni varnostni elektronski sistemi, na čelu z napravo za uravnavanje dinamične stabilnosti ESP. Za udobje skrbijo: progresivni servo volan, klimatska naprava, usnjen volanski obroč in prestavna ročica, električno pomični in ogrevani zunanji ogledali v barvi karoserije, radio s CD in MP3 predvajalnikom ter priključkoma USB in iPod, volanski obroč z avdio stikali in med drugim daljinska osrednja ključavnica. Za imenitnejšo podobo pa so prav tako serijsko zadolženi: tonirana stekla, 16-palčna lita platišča s pnevmatikami z merami 205/55 R16, stranske okrasne letvice v črni barvi in kromirana motorna maska v izvedbi Tiger.

Nadgradnjo osnovnega paketa LX predstavlja paket EX z dodatno mero prestiža, na čelu z: barvno imenitnejšimi sedežnimi tkaninami, kromiranimi notranjimi vratnimi kljukami, sredinsko konzolo v kovinski barvi, zadnjim spojlerjem, 18-palčnimi litimi platišči s pnevmatikami z merami 225/45 R18 in zatemnjenimi stekli.

Da je izbira pri Soulu skoraj brezmejna, dokazuje novinec še z notranjim vzvratnim ogledalom z doplačilnim displejem, ki predvaja s pomočjo kamere med vzvratno vožnjo dogajanje za vozilom. Povsem drugačnim uživačem strežeta zvočnika v prednjih vratih, ki sta lahko opremljena s posebnimi svetilnimi elementi, ki ustvarjajo glede na tip glasbene zvrsti različne svetlobne efekte (na voljo kasneje). Vse to lahko kupci Soula nadgradijo še z butično ponudbo, ki zajema različne tipe karoserijskih nalepk, zunanje okraske za atraktivnejši videz svetil in recimo elektronske dodatke, na čelu z navigacijskim sistemom.

Izvrstno jamstvo in ugodna cena

Soul se ob atraktivni zunanjosti, izvrstni prostorski zasnovi in dovršeni mehaniki dokazuje z izvrstnim jamstvom. Na evropskem avtomobilskem trgu razvaja Soul s kar 5-letnim splošnim jamstvom brez vsakršne omejitve prevoženih kilometrov. Vse to spremlja ugodna cena.

www.kia.si/soul


Galerija: